Tongue kreftdiagnose

December 21

Tongue kreftdiagnose


Hvis legen mistenker kreft, kan han ringe for en biopsi og flere tester, for eksempel en X-ray, CT, MR eller PET-scan, for å bekrefte diagnosen.

lege besøk

På tungen seg selv, kan det være røde eller hvite flekker, nummenhet eller blødning, og pasienten kan oppleve problemer med å svelge og tygge og en vedvarende sår hals. Andre symptomer inkluderer øresmerter og en endring i pasientens stemme.

Hvis en pasient viser noen av disse symptomene, kan legen ta en biopsi, eller prøve, av tungen og sende den til et laboratorium. En spesialist vil undersøke biopsi under et mikroskop, bekrefter hvorvidt kreft er tilstede.

X-Ray

I løpet av en X-ray, en stråle av røntgen partikler går gjennom en pasients legeme, og en spesiell film eller datamaskin registrerer bilde en-dimensjonalt. Harde stoffer, slik som ben, vil blokkere strålen virker hvite mens mykere stoffer, slik som tungen, vises gråaktig. Fra en X-ray, kan en lege finne prøver for tungen kreft.

CT skann

En CT, eller "computertomografi," scan kombinerer røntgen med datamaskin imaging. CT produsere to-dimensjonale bilder, slik at leger for å se om kreften har spredd seg fra pasientens tunge. For eksempel kan kreften i tungen spres til nærliggende vev eller lymfeknuter.

MRI Scan

MR står for "magnetic resonance imaging". Denne maskinen bruker magnetfelt og radiobølger til generasjon tredimensjonale bilder av pasientens innsiden. Selv smertefri, er en MR-undersøkelse svært støyende og, i motsetning til en X-ray eller CT scan, kan det ta litt tid å fullføre.

Med en MR en lege kan sjekke for små forandringer i pasientens tunge og avgjøre om kreften har spredd seg.

PET Scan

En PET, eller "positronemisjonstomografi," scan begynner med en liten injeksjon. Injeksjonen, som inneholder en liten mengde radioaktivt materiale, gjør at skanneren til å oppdage hvor fort kroppens celler vokser. Kreftceller, for eksempel vokser mye hurtigere enn normale, friske celler.

På grunn av sin sensitivitet, kan en PET scan oppdage tungen kreft før synlige symptomer. Det kan også i noen tilfeller, å erstatte en tunge biopsi.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com