Karbohydrat behov hos barn

July 15
Karbohydrat behov hos barn

Mange voksne vise karbohydrater med hån og forakt, sikker på at de er ansvarlige for vektøkning. Selv om for mye av alt, inkludert karbohydrater, kan føre til vektøkning, barn trenger masse sunne karbohydrater i kosten for å opprettholde energiproduksjon og normal vekst. Trikset er å mate barnet ditt sunne karbohydrater i stedet for elendige de, som brus og dessert. Selvfølgelig, alltid snakke med barnelege før du gjør drastiske endringer i ditt barns kosthold.

Hvor mye er nok?

Barn er opptatt, og karbohydrater er det brensel opp kroppen slik at de kan løpe, leke og lære. Omtrent 50 til 60 prosent av en total matinntak bør være i form av karbohydrater for barn yngre enn 2 år, i henhold til den Kidshealth nettstedet. Som oversetter til mellom 17 og 20 gram karbohydrater for barn mellom 4 og 8 år og mellom 22 og 31 gram per dag for eldre barn og tenåringer, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.

De gode karbohydrater

Kunsten å mate barn karbohydrater er å sørge for at de er sunne karbohydrater. Komplekse karbohydrater bør utgjøre hoveddelen av et barns kosthold fordi disse ikke føre til en rask økning i blodsukkeret, de Kidshealth nettstedet notater. Komplekse karbohydrater er som regel mer næringsstoff tett, også leverer viktige næringsstoffer som fiber, protein, kalsium og jern. Eksempler på komplekse karbohydrater omfatter hel-hvete brød, brun ris, frukt, grønnsaker og magre meieriprodukter. The American Academy of Pediatrics, i sine kostanbefalinger for barn, påpeker at en diett rik på disse matvarene reduserer også risikoen for vektøkning og hjertesykdom hos barn.

Den dårlige karbohydrater

Enkle karbohydrater er de som forårsaker en rask økning i blodsukkeret, men disse vanligvis inneholder færre nyttige næringsstoffer enn komplekse karbohydrater, så vel. Sukkerholdige matvarer, for eksempel brus, godteri, kjeks, kaker og andre desserter, er eksempler på enkle karbohydrater, og de bør ha en begrenset plass i ditt barns kosthold. Ikke bare er de vanligvis høy i kalorier og sukker, men også de ikke leverer store doser av essensielle næringsstoffer heller.

Tips for fôring barn Karbohydrater

Den Kidshealth hjemmeside anbefaler å holde usunn enkle karbohydrater ut av huset. Når disse matvarene rett og slett ikke er tilgjengelige for dine barn, vil deres sult motivere dem til å spise mer næringsrik mat som du holder på hånden. Modellering gode matvaner er en annen måte å oppmuntre barna til å spise rikelig med komplekse karbohydrater, ifølge Kidshealth. The American Heart Association anbefaler å gjøre minst halvparten av ditt barns korn inntak i form av hele korn som en annen måte å sikre at han får rikelig med sunne karbohydrater.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com