Kan du spise selleri & amp; Blåbær Hvis du har Diverticulosis?

June 26
Kan du spise selleri & amp; Blåbær Hvis du har Diverticulosis?

Diverticulosis er en tilstand som oppstår når slimhinnen i tykktarmen og tykktarmen begynner å utvikle poser som buler ut i svake områder. Mens diverticulosis har vanligvis ingen symptomer, over tid disse buler bli betent, irritert og smertefull. Når smertefulle symptomer utvikle tilstanden din har blitt divertikulitt, ifølge National Institutes of Health. Maten du spiser kan ha en innvirkning på din tilstand. Det er visse matvarer for å unngå mens du lider av et angrep og disse inkluderer fibrøs mat som selleri og blåbær.

Betydning

The National Digestive Diseases Information Clearinghouse rapporterer at halvparten av amerikanerne over 40 har en diverticular sykdom. Tilstanden er mer vanlig med alderen som halvparten av alle amerikanere 60 år og eldre er rammet av tilstanden. Å ha diverticulosis kan være smertefullt og kan også forårsake en infeksjon, rive og blødning fra slimhinnen.

kosttilskudd restriksjoner

Det kan være lurt å vurdere å følge visse kosttilskudd restriksjoner når du opplever diverticulosis. Ideen bak en diverticulosis diett er å begrense matinntaket til myke, flytende og lite fiber matvarer. Selleri og blåbær begge inneholder en betydelig mengde fiber, slik at de ikke kan være det beste valget for å spise med diverticulosis. Begrense fiber i kosten kan bidra til å redusere alvorlighetsgraden av symptomene dine og forbedre prognose.

Selleri og Blåbær

En kopp hakket, rå selleri inneholder 1,6 gram fiber. En kopp rå blåbær har 3,6 gram fiber. Hvis du ønsker å spise disse matvarene, kan du sakte fase dem igjen som symptomene avta. Siden de fleste grønnsaker og frukt anses å være høy-fiber matvarer, inkludert selleri og blåbær, kan legen anbefale å begrense disse til sykdommen er under kontroll.

Spise for din tilstand

Et fiberrikt kosthold kan være svært gunstig for deg og din fordøyelseskanal når diverticulosis blir forvaltet. Et fiberrikt kosthold kan hjelpe i forebygging av diverticulosis. Når sykdommen er forbedret, kan du prøve å inkorporere så mye fiber som du kan. The American Diabetes Association rapporterer at menn bør spise mellom 30 og 38 gram fiber per dag, og kvinner bør spise mellom 21 og 25 gram fiber per dag. Snakk med legen din for å få en bedre forståelse av dine kosttilskudd og fiber behov.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com