Hva er årsaken til Moles på kroppen?

April 17

Medisinsk Anmeldt av
Kenneth R. Hirsch, MD

Hva er årsaken til Moles på kroppen?

Ifølge Mayo Clinic, vet forskerne ikke forstår hvorfor føflekker danne eller om de har en hensikt. Men det er ikke uvanlig for voksne å ha fra 10 til 40 føflekker på kroppen sin, sier Cleveland Clinic. De fleste føflekker utvikle seg i barndommen, men noen utvikler senere. Selv om det er normalt at føflekker til å endre eller forsvinne, føflekker som ser annerledes ut eller dukker opp plutselig i voksen alder bør sjekkes ut.

Hva er årsaken til Moles Skjema

Melanin, en naturlig forekommende pigment som gir hudfarge, produserer celler som kalles melanocytter, ifølge Mayo Clinic. Noen ganger er disse cellene klynge sammen av ukjente grunner og forårsake føflekker. Men noen forskere mener føflekker er forårsaket fra huden skadet av solen, ifølge amerikanske Osteopathic College of Dermatology. Føflekker tendens til å bli mørkere med mer sol eksponering, sier Cleveland Clinic, men noen ganger får de mørkere i puberteten eller graviditet. Føflekker er vanlig, skjønt, og er vanligvis ufarlige.

Endringer i Moles

Selv om det er normalt at føflekker å endre litt eller forsvinner i voksen alder, hvis de endrer form, eller helt nye føflekker raskt utvikle seg, er det viktig å søke råd fra din helsevesenet leverandør som kan avgjøre ditt neste steg. Ifølge Cleveland Clinic, hvis du begynner å se noen endring i muldvarp farge, størrelse eller form, eller du merker muldvarp blødning, kløe, skalering eller smerte, se en hudlege.

The Cleveland Clinic antyder undersøke føflekker på en jevnlig basis. Bruk et speil eller spør en glad for å hjelpe deg til å inspisere føflekker på steder du ikke kan lett se, for eksempel på baksiden av låret. Dobbeltsjekk føflekker på huden jevnlig utsettes for solen.

Føflekker og kreft

Hva er årsaken til Moles på kroppen?

Noen ganger, føflekker slå til kreft. Ifølge Mayo Clinic, "flere typer føflekker har en høyere risiko enn gjennomsnittet for å bli kreft." Medfødt nevi - føflekker mennesker er født med - kan øke risikoen for en dødelig form for hudkreft som kalles malignt melanom. Atypiske, dysplastiske, Nevi føflekker som er arvelig, uregelmessig og større enn en kvart tomme også kan føre til føflekkreft, sier Mayo Clinic. Til slutt, jo flere føflekker folk har, desto større i fare de er for melanom. Menn er mest sannsynlig å utvikle melanom på ryggen, mens kvinner er mest sannsynlig å utvikle melanom på sine ben, sier Cleveland Clinic.

Hvis din hudlege bestemmer du har en farlig utseende mole, vil han eller hun starte med å ta en biopsi av føflekken, forklarer Cleveland Clinic. Det er en trygg og enkel prosedyre, og hvis det er fastslått at føflekken er kreft, er det deretter forsiktig fjernet av en enkel kirurgisk prosedyre. Hvis fanget tidlig og fjernet, er kreft ikke sannsynlig å spre seg.

Slik fjerner Vorter med banan skreller

Foot Spa hjem rettsmidler


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com