gulsott Effects

May 6

Gulsott resultater fra et overskudd av bilirubin, et gult pigment som er et biprodukt fra røde blodceller som har dødd. Om en prosent av alle røde blodceller dør hver dag, bemerker University of Maryland Medical Center. Gulsott er knyttet til lidelser som galleblæren steiner, leversykdom, kreft i bukspyttkjertelen, viral hepatitt og malaria. Gulsott er noen ganger også til stede i babyer født til - eller ammet ved - mødre med diabetes.

Øyne, hud, slimhinner

Gulsott forårsaker en gul farge i det hvite i øynene, hud og slimhinner, bemerker MedlinePlus. Den gule farge kan variere fra meget blek og vanskelig å legge merke til en sterk gul farge som er ganske lett synlig. Øynene og huden bør observeres i inntil 14 dager for å sikre gulsott lakker og gul farge i huden og øynene forsvinner.

mørk urin

Mørk urin er en annen effekt av gulsott. Dette symptomet er ofte skremmende, og er ofte en av de første symptomene lagt merke til når gulsott vises. Det oppstår vanligvis på grunn av gallegang blokkering på grunn av gallestein, cyster, svulster, betente eller forstørrede lymfeknuter eller gallegangene, og et mylder av andre årsaker, bemerker MedlinePlus. Symptomer forbundet med gallegang blokkering krever umiddelbar medisinsk behandling som denne lidelsen kan være livstruende.

Endring i Krakk farge

Avføring vil ofte skifte farge når gulsott er til stede, og kan slå blek eller leire farge. Denne endringen i avføringen farge er også knyttet til en blokkert galle duct. Dette symptomet er ofte ledsaget av oppkast eller kvalme og feber, bemerker MedlinePlus.

Leversvikt

Leversvikt kan skyldes gulsott. Dette problemet oppstår ofte plutselig og kan være livstruende, bemerker FloridaHealthFinder.gov.

spedbarn

Hos spedbarn, er den gule hudfarge ofte først synlig i ansiktet og senere vises nederst på kroppen, bemerker North Dakota Department of Health. Gulsott er en vanlig tilstand hos nyfødte, spesielt de som er tidlig, bemerker University of Maryland Medical Center. Det vil typisk spre seg selv etter flere uker. Men hvis barnet er vanskelig å våkne opp, dehydrert eller har løs, grønnlig avføring, en lege skal varsles.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com