Diet for duodenalsår

November 27
Diet for duodenalsår

Duodenalsår påvirker tynntarmen. Diet kan spille en rolle i dannelsen av magesår, og kan også forverre eksisterende magesår. Kostanbefalinger for duodenalsår er ikke eksakt, og vil variere fra sak til sak; men det er visse matvarer som har et rykte for forverring symptomer på en duodenal sår. Urte kosttilskudd kan forbedre duodenalsår, men mange har ikke blitt vitenskapelig bevist å være effektive.

sår

En duodenal sår oppstår i den øvre del av tynntarmen. Den samme type sår kan påvirke magesekken og er kollektivt referert til som magesår. Ifølge University of Maryland Medical Center, 90 prosent av duodenalsår skyldes en bakteriell infeksjon med Helicobacter pylori. Andre faktorer som øker risikoen for å utvikle en duodenal sår er røyking, koffein og alkohol, stress, og brukes av anti-inflammatoriske medisiner som aspirin og ibuprofen. Symptomer på magesår inkluderer magesmerter eller brenning, gass, kvalme, oppkast, dårlig appetitt, vekttap og tretthet.

Matvarer for å unngå

Visse matvarer kan øke smerten forbundet med sår, ifølge American Academy of Family Physicians. Matvarer som kan forverre symptomer inkluderer krydret mat, sjokolade, svart pepper og chili pulver, sennepsfrø, muskat og kjøttekstrakter. Sure matvarer som sitrusfrukter, eddik, ananas og tomater kan også øke smerte, ifølge Mayo Clinic.

Matvarer som hjelper

En fiber-rik diett kan redusere risikoen for å utvikle en duodenal ulcus og fremskynde utvinning fra et sår, i henhold til UMMC. Foods høy i fiber inkluderer frukt, grønnsaker og hele korn som brun ris, 100 prosent hele hvete brød, fullkorn pasta, havre, cornmeal og bygg. Bestemte matvarer som epler, selleri, tyttebær, løk, hvitløk og te kan faktisk hemme veksten av H. pylori fordi de er høy i flavonoider. Flavonoider er en type antioksidant som finnes i mange frukter og grønnsaker, i henhold til Linus Pauling Institute. Antioksidanter forhindre skade på legemet forårsaket av skadelige oksygenmolekylene og toksiner.

drikkevarer

Drikker som kaffe, alkohol og kullsyreholdige drikker kan øke magesyre og irritere magesår. Den aafp anbefaler å unngå vanlig og koffeinfri kaffe og te og alle typer alkohol. Alkohol i særdeleshet kan irritere og erodere slimhinnen i tynntarmen og forårsake betennelse og blødning, ifølge Mayo Clinic. Alkoholikere oppfordres til å søke hjelp for alkoholmisbruk fordi magesår er vanlig hos personer med levercirrhose, en sykdom forbundet med tung alkoholbruk.

kosttilskudd

Probiotika er levende mikroorganismer som gagner helse. Probiotiske kosttilskudd kan forbedre balansen mellom gode bakterier og skadelige bakterier som H. pylori og undertrykke H. pylori infeksjoner, ifølge UMMC. Herbal kosttilskudd som tranebær og fugemasse kan også hemme veksten av H. pylori. Peppermynte kosttilskudd er tenkt å lindre symptomer på duodenal og magesår. Forbrukerne bør være oppmerksom på at kosttilskudd ikke er regulert av Food and Drug Administration og kan mangle vitenskapelig forskning om deres sikkerhet eller effekt i behandling av sår. Enkeltpersoner bør oppsøke helsepersonell om kosttilskudd på grunn av risiko for bivirkninger.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com