Hvilke funksjoner av den menneskelige fordøyelsesorganer?

August 22

Den menneskelige fordøyelseskanalen består av en serie av hule organer. Organene har alle spesielle funksjoner for fordøyelsesprosessen, noe som medfører nedbryting av mat, absorpsjon av næringsstoffer og utstøtning av avfall.

Munn og spiserør

Mat kommer inn i kroppen gjennom munnen, hvor det tygges for å lette behandlingen. Det blir svelget i spiserøret, et rør som bruker peristaltikk, til muskelsammentrekninger gjør bølgelignende bevegelser, innlede mat i magen.

Mage

Den andre fasen av fordøyelsen begynner i magen, der maten blir lagret og brutt ned ved å bli kvernet med mage væsker og deretter tømmes i tynntarmen.

tynntarmen

Tynntarmen er der de fleste faktiske fordøyelsen foregår, og de fleste næringsstoffer fra maten blir absorbert gjennom veggene i dette organet.

tykktarmen

Mat deretter går over i tykktarmen, hvor resten av vannet absorberes og rester fra fordøyelsesprosessen holdes i tykktarmen for utvisning som avfall.

Lever og bukspyttkjertel

Selv om det ikke er en del av fordøyelseskanalen, lever og bukspyttkjertel er viktige fordøyelsesorganer fordi de produserer fluidene som brukes til å bryte ned mat.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com