Regler for Rullestol Basketball

February 27
Regler for Rullestol Basketball

Basketball er en av de mest populære idrettene i USA, og organisasjoner med å gjøre spillet tilgjengelig for de med nedsatt funksjonsevne har vært på plass siden midten av 1900-tallet. The National Rullestol Basketball Association (NWBA) er en av de største organisasjonene i sitt slag i USA og har satt offisielle regler som styrer sine spill, som er litt modifisert fra tradisjonelle basketball regler for å imøtekomme de ulike situasjoner som oppstår med rullestoler på gulv.

Rullestol Forskrift

For å gjøre spillingen miljøet trygt, samt rettferdig, har NWBA fastsatt retningslinjer for rullestoler som brukes i spill. For å være en godkjent spill rullestol, kan setehøyden ikke være mer enn 21 inches av bakken. Mekaniserte rullestoler, eller de med motorer, er ikke tillatt.

spillere

For å spille i NWBA, må spillerne ha et dokumentert og demonstrert underekstremitetene uførhet. Dette kan inkludere delvis eller fullstendig lammelse, avkorting av en lem, eller delvis eller fullstendig tap av en del av et ben. Forhold som smerte eller nummenhet alene i bena kvalifiserer ikke noen å spille i NWBA.

Drible

En av de viktigste forskjellene mellom tradisjonell basketball og rullestol basketball er dribble. Siden spillerne åpenbart ikke kan gå eller løpe med ballen, må de hjul seg rundt på gulvet med seg ballen.

I NWBA, en dribble består av spilleren ved hjelp av hans eller hennes hender å presse rattet på hans eller hennes rullestol to ganger, sammen med en dribble av ballen. Så lenge to trykk er kombinert med en dribble, er spilleren anses som dribbling lovlig. Spillere kan hjul stolen sin så mye de vil, så lenge den drible oppfyller disse reglene.

Pivot

Akkurat som i vanlig basketball, er rullestol spillerne lov til å "pivot" rullestolen på plass ved å dreie hjulene i motsatt retning. Ingen brudd vil bli kalt så lenge spilleren er å dreie på plass og ikke i en bestemt retning.

vippe Chair

Det er et brudd hvis en spiller, for å hente, skyte eller beholde ballen, lener seg fremover eller til siden slik at alle deler av rullestolen fotbrettet eller spillerens fot berører gulvet. Hvis dette skjer, blir sparket blåst og ballen tildeles det andre laget.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com