Guide til din PSA Test

June 20

Ifølge American Cancer Society, er en av seks menn i Amerika diagnostisert med prostatakreft. PSA-test er en viktig del av kreft oppdagelse og forebygging. En PSA-test tester dine nivåer av prostata spesifikt antigen (PSA). Prostata kjertlene produserer dette proteinet, som alle mennesker har i små mengder i deres serum. Prostatakreft og / eller andre prostata lidelser kan føre til en økning i denne PSA-nivå, som testen er laget for å oppdage.

Når å få testet

Ifølge National Comprehensive Cancer Center, menn trenger å være mer aggressive og få testet så tidlig som 40. Det er en høyere risiko hos menn fra afrikansk avstamning eller menn med ett eller flere familiemedlemmer som tidligere har blitt diagnostisert. Det er anbefalt av US Food and Drug Administration at leger har Ptil og DRE til pasienter årlig i menn 50 år og eldre, og de som har høyere risiko (cancer.gov). Testen kan også gis på forespørsel hvis du har symptomer som problemer med vannlating, og bekken eller ryggsmerter.

Testen

En blodprøve er gitt for å måle PSA, og regnes mest effektive i tidlig deteksjon. Prøven blir deretter ført til et laboratorium hvor PSA-nivåene blir analysert. Selv om det er begrensninger i testen, har FDA godkjent det å overvåke pasienter med en historie med kreft å se om kreften har kommet tilbake, og som en form for tidlig deteksjon for prostatakreft.

En prostata kreft screening test består av PSA-test sammen med en DRE (digital endetarms eksamen) som kan oppdage prostatakreft hos menn uten symptomer. Legen vil planlegge en avtale for deg å komme inn og han vil utføre testen selv, ved å ta blodet for PSA-test og utfører DRE. For å utføre DRE, starter legen ved at du lå på din side med deg kneet opp eller har du stå opp med kroppen bøyd i midjen. Han setter da hans smurt finger inn i endetarmen og føles prostata kjertler gjennom endetarmen veggen for støt eller unormale områder. Under eksamen kan du har trang til å urinere og føle kort ubehag ved prostatakjertel er hovent eller betent. For å forberede seg til testen må du gi en prøve før DRE og flere uker etter prostata biopsi.

PSA test score

Når resultatene av PSA-test er tilbake, vil legene analysere PSA nivåer. En normal PSA-nivå er et beløp mindre enn 4.0ng per ml eller nanogram i hver milliliter blod. Hvis nivået er mellom 4,0 og 10.0ng / ml så er det en 25% sjanse for at du kan ha kreft. The American Cancer Society rapporterer at nivåer over 10.0ng / ml øker risikoen til 67%. Når pasienter nivåer indikerer en høyere risiko for kreft, en biopsi (fjerning av prostata vev med en nål guidet av en ultralyd probe i endetarmen) vil dannes på forhånd (Mayo Clinic). Når det er en diagnose, vil legene foreslå et kurs i behandling og deretter gjenta PSA-test. Dersom nivået er meget lavt eller ikke påvises i blodet, behandling var vellykket.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com