Riktig Manners når du skjærer en biff

September 16
Riktig Manners når du skjærer en biff

Det er lett å gå seg vill i øyeblikket for å kutte i en søt, saftig biff. For tabell kompanjonger, men ser du sliter med ditt måltid kan ikke være veldig appetittvekkende. Heldigvis er god biff etikette veldig enkelt: alt det krever litt tålmodighet og presisjon.

American Etikette: Skjære

Det er to hovedskoler for etikette knyttet til å skjære kjøtt. I amerikansk stil, også kalt "sikk-sakk", du begynner ved å holde kniven i høyre hånd og gaffelen i venstre. Pekefingeren bør utvide ned på baksiden av redskaper; ikke hold dem som blyanter eller knipe dem i nevene. Bruk gaffel for å feste den kjøtt og, med kniven, skjæres nok for en enkelt bit.

American Etikette: Spise

Etter å kutte den første bitt, legg kniven på tallerkenen. Ikke la det berøre bordet eller duk etter bruk. Overfør gaffel til høyre hånd, spyd stykke biff du bare kutte, og flytte den til munnen. Gjenta denne prosessen en matbit på en gang; kutte kjøttet i mange biter på forhånd er rotete, og setter mer enn ett bitt i munnen kan være vanskelig, hvis noen snakker til deg.

Continental Etikette

Utenfor USA, kutte etikette er litt enklere. Holde gaffelen i venstre hånd og kniven i den rette til å begynne med, på samme måte som i den amerikanske stil. Etter kapping bruke kniven til å holde kuttet kjøtt på plass og spyd den med gaffel, som fortsatt er i den venstre hånden. Bruk gaffel til å overføre kjøttet til munnen. Enklere og mer effektiv, har denne metoden noe støtte, selv blant amerikanerne.

Grunnleggende prinsipper

Uansett hvilken stil av etikette du velger, er det noen grunnleggende prinsipper for å huske. Hold albuene tett inntil kroppen mens du spiser; ikke la dem holde seg ut til sidene. Aldri snakke med munnen full. Når du er ferdig; plassere kniv og gaffel på tallerkenen ved siden av hverandre. Viktigst, ta hensyn til de andre diners. Mesteparten av essensen av god bordskikk er rett og slett å være bevisst på hva andre mennesker ved bordet gjør og ikke gjøre noe som kan støte eller ulempe dem.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com