Tips for å dømme 4-H Foods og ernæring

December 30

Tips for å dømme 4-H Foods og ernæring


4-H er en klubb for ungdom i alderen 8 til 19 år som pant hodet for å klarere tenkning, hjerte til større lojalitet, hendene til større service og helse til bedre liv for sin klubb, samfunnet, landet og verden. Sammen med 4-H pant er den 4-H motto, "Making the Best Better." Det er ansvaret til en 4-H dommer for å opprettholde motto ved å hjelpe medlemmene forbedre sine prosjekter. Mat og ernæring dommere må være godt bevandret i matlaging, hermetisering og baking, samt helsekost.

County 4-H Show

Dommere på et fylke 4-H viser vurdere prosjekter på kvalitet og etterlevelse av retningslinjer. 4-H-medlemmer må ta et sunt måltid plan som bruker alle matvarer i næringspyramiden, i tillegg til sine egne ferdige prosjektet. Dommerne velger også spesielle prosjekter for å gå videre til state fair. 4-H-medlemmer kan avansere til statlig nivå hvis de passerer staten rettferdig alder og følge retningslinjene prosjektet. Foruten å inspisere prosjektene og evaluere presentasjoner, dommere må gi oppmuntring, nyttig kritikk og ideer til hver konkurrent.

State Fair

4-Hers har kun lov til å vise mat og ernæring på state fair hvis de har blitt valgt fra sitt fylke 4-H-show. State Fair mat og ernæringsprosjekter er gradert mer tungt på kreativitet, kunnskap og presentasjon. Dommere må kritisk vurdere prosjektet, samt gi rask tilbakemelding til deltakeren. Ekte ros og råd om prosjektet, kunnskap, forskning og presentasjon trenger å bli uttrykt i løpet av prosjektet intervjuet.

Presentasjon

Demonstrasjoner og skjermer krever en visuelt tiltalende utstilling som tydelig kommuniserer hva prosjektet handler om og omfatter grundig forskning på ernæring og mat. 4-H medlemmer viser matlaging og hermetisering prosjekter må gi en grundig oversikt over hvordan de avsluttet sitt prosjekt: hva de har lært, tips og triks for å gjøre maten bedre, forklaring på hvorfor visse forholdsregler må følges (dvs. granskes, smøre panner etc).

Spørsmål og tilbakemeldinger

4-H medlemmer på fylkes og statlige nivåer presentere sitt prosjekt for dommeren ved å forklare hva prosjektet handler om. Til gjengjeld dommere må stille spørsmål som er spesifikke for prosjektet. For eksempel: "Hva slags mat vil du tjene med prosjektet ditt?" "Hvordan vil du endre oppskriften?" Dommere må ha en god forståelse om ernæring, matlaging, baking og hermetisering og har en sterk bakgrunn som arbeider med mat. I tillegg må dommeren til å gi råd om hvordan du kan forbedre prosjektet. For eksempel: riktig å bruke tid og temperatur, plassere folie over brødet for å hindre bruning, holde vann fordamper under hermetisering prosessen.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com