Mugg på hvete brød vs hvitt brød

December 23

Mugg på hvete brød vs hvitt brød


Når det gjelder hvete versus hvitt brød, kan mange mennesker gjør forhastet konklusjon at hvitt brød ville forme raskere, på grunn av sin raffinerte statlige og enkle sukkerarter. Andre kan si at hvetebrød, som er sunnere og inneholder færre konserveringsmidler, ville forme først. Begge disse konklusjoner inneholde noe sant når det gjelder å forme vekst, men det er mange faktorer som er involvert, samt typer brød, slik at det er umulig å sammenligne utelukkende hvit og hvete uten å involvere alle disse andre faktorer.

betraktninger

De fleste mennesker i dag ikke gjør sine egne brød, men kjøpe det fra en kjøpmann eller baker. Derfor er det gjenstand for en rekke prosesser som forbrukeren ikke kan engang vet om. De viktigste faktorene som vil påvirke frekvensen av muggvekst på brød er ingrediensene, prosessbetingelser, lagringsforhold og håndtering av brød av alle involverte parter.

konserverings~~POS=TRUNC

De fleste kommersielle brødene på markedet i dag inneholder kalsiumpropionat for å hemme veksten av sopp. Et organisk salt som dannes ved omsetning av kalsiumhydroksyd med propionsyre, forekommer kalsiumpropionat i en krystallinsk eller pulverform. Dette, sammen med andre konserveringsmidler, forlenger holdbarheten på brød, ellers ville det sannsynligvis være mugne da den nådde butikken. Så konserveringsmidler kan spille en stor rolle i hvor raskt brød muggsopp, enten hvit eller hvete.

vann~~POS=TRUNC

Vannaktivitet eller fuktighetsinnhold i brødet, er en annen faktor som direkte påvirker frekvensen av muggvekst. For å måle vannaktivitet av brød, kan du sette et eksempel i en lufttett beholder og måle mengden av vann som fordamper fra produktet. Med vann blir en og knusktørre 0, kommer brød på med en vannaktivitet på ca 0,95. Molds generelt vokser inntil vannet aktiviteten faller under 0,81. PH-verdien av brød, svakt sur til 5,3 til 5,8, bidrar til å motvirke denne vekst, vanligvis ved hjelp av tilsatte konserveringsmidler.

Typer Mold

Fire typer muggsopp som vokser på brødet er Penicillium, Rhizopus nigricans, aspergillus og mucon. Disse formene kommer i en rekke farger, fra grønt, grått og hvitt til svart. Både hvit og hvete brød kan vokse alle disse typer av mold.

unngå Mold

Enten hvit eller hvete brød, for å bremse muggvekst, bør du riste, kjøleskap eller fryses ditt brød. Riste brød vil redusere vannaktivitet. Kjøling og frysing vil avta de kjemiske reaksjoner som forårsaker mugg å vokse. Hvis du kjøper ferskt brød fra et bakeri, er det sannsynlig å ha liten eller ingen konserveringsmidler lagt til, så det er viktig å kjøpe kun det du skal bruke umiddelbart eller fryse ekstra for senere bruk.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com