Farene & amp; Fordeler med smertestillende midler

January 19
Farene & amp; Fordeler med smertestillende midler

Enten fra en spenningshodepine, menstruasjonssmerter eller kronisk revmatoid artritt, smerte er en universell opplevelse og en av de vanligste årsakene til å ta medisiner. Flere kategorier av smertestillende midler er tilgjengelige. Over-the-counter medisiner inkluderer paracetamol og ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler eller NSAIDs. Aspirin er den tidligste kommersielle NSAID og fortsatt mye brukt. Felles reseptbelagte smertestillende midler omfatter kortikosteroider og opioide analgetika. Hver av disse medikamentene lindrer en annen rekke symptomer, og, mens smertestillende midler er trygge når de brukes riktig, hver klasse av medisiner har spesielle bivirkninger og kontraindikasjoner.

NSAIDs

Farene & amp; Fordeler med smertestillende midler

De NSAIDs inkluderer aspirin, ibuprofen (Motrin, Advil), celecoxib (Celebrex) og naproxen (Aleve, Naprosyn). Aspirin er en av de eldste smertestillende medikamenter, patenterte i 1899 og stammer fra willow bark, en urt med en lang historie med bruk for smertelindring. NSAIDs hemme produksjonen av inflammatoriske prostaglandiner, forbindelser som produseres av kroppen som reaksjon på infeksjon og skade på vev. Dette reduserer betennelse og feber, samt smerter. Aspirin er best brukt for milde symptomer som spenningshodepine og feber. Den nyere NSAIDs er anvendelige for tilstander hvor hevelse ledsager smerte, slik som reumatoid artritt. Kronisk bruk av NSAID kan forårsake skade på mageslimhinnen, lever og nyre. Aspirin hemmer blodpropp, som kan forårsake lett blåmerker og forsinket tilheling. Aspirin bør ikke gis til barn eller tenåringer som har en viral sykdom som influensa. Celecoxib øker risikoen for hjerteattakk, slag og alvorlig gastrointestinal blødning, og bør ikke brukes for postkirurgisk smerte etter en bypass-operasjon.

paracetamol

Paracetamol (Tylenol, Aspirin fritt anacin) er en annen vanlig apotek rette. Det lindrer smerte og reduserer feber. Den eksakte virkningsmekanismen er ikke klart, men det er en teori om at paracetamol øker kroppens toleranse for smerte og virker på hypothalamus, det området av hjernen som regulerer varmen. Dette stoffet er nyttig for akutte, milde symptomer som hodepine eller menstruasjonssmerter og er lettere på magen fôr enn NSAIDs. Store doser eller kronisk bruk av paracetamol kan forårsake leverskader og akutt leversvikt.

kortikosteroider

Farene & amp; Fordeler med smertestillende midler

Kortikosteroider som triamcinolon (Aristospan, Trivaris) og prednison (Sterapred, Deltasone) ligne kroppens egne betennelsesdempende hormoner. De lindrer smerte ved å redusere betennelse og hevelse. Disse stoffene er vanligvis bare tilgjengelig på resept. De kan injiseres inn i en smertefull ledd eller gitt oralt. Kortikosteroider svekke immunforsvaret, slik at pasienter som bruker disse stoffene er i fare for bakterie-, virus- og soppinfeksjoner. Langvarig bruk av orale kortikosteroider kan føre til osteoporose, en tilstand der bein blir skjør og sprø. Høye doser av kortikosteroider kan føre emosjonell ustabilitet, forvirring og psykiatriske symptomer, en tilstand referert til som "steroid psykose".

opioide analgetika

Opioide analgetika er foreskrevet for lindring av sterke smerter, spesielt alvorlig pågående smerte. De er narkotika og arbeid på sentralnervesystemet til kjedelig bevissthet og respons på smerte. Vanlige opioidanalgetika inkluderer oksykodon (Roxicodone, OxyContin), fentanyl (Sublimaze, Duragesic) og tramadol (Ultram, Ryzolt). Narkomane øke risikoen for fall og skader. Opioider påvirke puste refleks, og en overdose kan redusere frekvensen av åndedrett til poenget med koma eller død. Opioider er også potensielt vanedannende og bør brukes under medisinsk tilsyn og for kortest mulig.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com