Hva betyr det å være spotting?

April 4

Spotting er ofte referert til som lys vaginal blødning enten mellom mensen, eller når du er gravid. Flekkene kan vises lys rød eller brun. Det er vanligvis ikke en grunn til bekymring dersom blødningen blir kraftig eller spotting oppstår gjentatte ganger. Hvis du er bekymret for uregelmessig vaginal blødning, diskutere disse bekymringene med legen din.

Svangerskap

Spotting kan oppstå i de tidlige stadiene av svangerskapet. Hvis du har en savnet perioden, og du er spotting og ikke har andre helsemessige bekymringer, kan det være en indikasjon på at du er gravid. Blod som er brunaktig i fargen under spotting er også en indikasjon på at du kan være gravid. Grunnen til det er brunt er fordi livmoren er Shedding gammelt blod. Hvis du mistenker at du kan være gravid, ta en graviditetstest hjemme (HPT). HPTs er mest effektive i noen dager etter den tapte tid. Også ta en HPT i morgen vil gi deg bedre resultater, fordi graviditetshormonet hCG er mest utbredt.

Menstruasjonsdag

Du legger kanskje merke lys rød eller brun spotting et par dager før menstruasjonen er å begynne. Dette er bare kroppens måte å få klar. Noen ganger kan du få øye på i flere dager før mensen faktisk kommer her; noen ganger kan du selv spot hele perioden. En flekkete periode betyr ikke nødvendigvis at noe er galt, kan menstruasjonssyklusen bare være annerledes denne måneden.

Prevensjon

Dette gjelder spesielt for p-piller. Tar pillen på nøyaktig tid hver dag er ikke bare viktig for maksimal effektivitet av p-piller, men å eliminere småblødninger. Spotting kan også skje mens på prevensjon, hvis du nylig har byttet pille merker eller typer prevensjon (for eksempel bytte fra p-piller til skudd.) Dette er normalt og vil regulere seg selv jo lenger du er på form for prevensjon .

Stoppe en pakke med piller i midten av syklusen din kan også føre til at du å få øye på og ha en tidlig periode. Forvent mensen å komme tidlig hvis du sluttet å ta pillene dine.

abort

Spotting kan noen ganger bety at kroppen din er miscarrying fosteret under svangerskapet. En spontanabort er når fosteret løsner fra livmoren din. Men i en spontanabort, småblødninger vil etter hvert snu tung, så lys spotting under svangerskapet betyr ikke alltid at du er miscarrying.

En spontanabort kan ikke unngås. Hvis du noen gang bekymret for muligheten for miscarrying, snakk med legen din. Han vil vurdere din risiko (hvis noen) og diskutere måter å redusere muligheten.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com