Hvordan lære barnet å leke med autistiske barn

April 12
Hvordan lære barnet å leke med autistiske barn

Som alle barn, autistiske barn liker å spille, men det kan være vanskelig for dem å leke med andre barn. Det er all grunn til å oppmuntre dem og gi dem muligheter til å spille med andre. Barn med autisme har ofte redusert kommunikasjonsferdigheter, noe som gjør det vanskeligere for dem å samhandle med skolekamerater. En følsom venn som kan hjelpe henne å lære å spille med andre kan være en verdifull ressurs for en autistisk barn.

Sensory Processing

Gjør barnet oppmerksom på at høye lyder, sterkt lys og til og med visse lukter kan bry en autistisk lekekamerat, ifølge nettstedet Autism Speaks, en vitenskap og advocacy organisasjon dedikert til autisme. Forklar at autistiske barn er ofte svært følsomme for berøring. Når et barn med autisme blir overstimulert av sine omgivelser, kan hjernen hans ikke alltid behandle all sanseinformasjon det tar i. Lyder virke høyere, lysene virker lysere og enkle elementer kan skade. Må ikke forveksles med et temperament tantrum, oppstår meltdown når en autistisk barn er overbelastet med for mye sensoriske stimuli på en gang. Lær barnet ditt å være empatisk som severdigheter, lyder og innslag som synes vanlig for ham faktisk kan være smertefullt å en autistisk barn.

Sosiale ferdigheter

Autistiske barn har en tendens til å tolke hva folk sier bokstavelig. Bruken av idiomer, uttrykk og selv vitser kan forvirre dem. Lær barnet ditt å fortelle en autistisk lekekamerat på en enkel måte hva hun mener. Autistiske barn kan ikke alltid lese kroppsspråk og ansiktsuttrykk heller. Fordi en autistisk barn kan ikke være god på samtale, kan hun se ut som hun ikke er interessert i å spille, ifølge Autism Speaks. Barnet kan oppmuntre henne til å bli med i stykket. Vanligvis, en autistisk barn bare ikke vet hvordan du skal spørre om hun kan spille, også. Andre barn kan ha til å be for å starte samtalen med barnet og deretter fortsette å spørre for å holde samtalen i gang.

kommunikasjons~~POS=TRUNC

Autistiske barn kan ha problemer med både mottakelige og ekspressive språk. Bare fordi en autistisk barn bruker visse ord betyr ikke nødvendigvis at han vet hva de betyr. Barnet må forstå at en autistisk lekekamerat kanskje ikke egentlig forstår hva han sier. Selv om barnet kan høre godt nok, kanskje han har et problem å sortere ut det han hører. Fordi en autistisk barn ikke alltid kan sette hva han føler i ord, lære barnet å være tålmodig under lek. Hvis en autistisk barn plutselig trekker seg, kan det være et tegn på at han har problemer med å uttrykke seg, ifølge Autism Speaks.

stimming

Self-stimulerende atferd, også kjent som stimming, er vanlig hos barn med autisme, ifølge nettstedet for Karg Academy, en organisasjon dedikert til autisme forskning og utdanning. Om et barn er opptatt av et objekt, blinker gjentatte eller steiner frem og tilbake, autistiske barn ofte bruker disse typer atferd for å roe sine bekymringer når de blir overstimulert av lyder, lys eller et overfylt rom. Stimming atferd for noen barn kan inkludere skrape, som dekker ørene, fôr opp gjenstander, ripping papir eller kjører i sirkler. Dessverre, hvis disse problemene blir for store, kan de være sosialt stigmatiserende. Foreslå at barnet leke utendørs med en autistisk lekekamerat, spesielt hvis hun virker urolig. Kaster en ball, svingende og hopping er fysiske aktiviteter som hjelper omdirigere en autistisk barns energier i mer passende atferd. Selv et spill av gjemsel oppfordrer interaksjon. Mens kontaktsport er kanskje ikke tingen for en autistisk barn, kan en lagidrett som svømming eller løping være fordelaktig.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com