Hva skjer hvis du spiser sopp?

August 22
Hva skjer hvis du spiser sopp?

Sopp kan virke som noe du ville aldri ønsker å spise. Men folk vanligvis spiser sopp, for eksempel sopp, i sine favoritt retter. Men hvis du tilfeldigvis spiser utrygge sopp, for eksempel mugg som vokser på myke eller porøse matvarer, kan det gjøre deg syk. Forstå hva sopp er, hvilke typer og hva som skjer hvis du spiser sopp vil hjelpe deg å holde seg frisk når du bestemmer hva slags mat å konsumere daglig.

Definisjon

Mange typer sopp finnes, og de bor i forskjellige miljøer på jorden. Noen sopp trives på land og andre trives i vann. Selv om en del av anlegget familie, trenger sopp ikke har klorofyll som andre typer planter og er ikke selvdrevet. Noen arter av sopp er encellede organismer, og andre typer er flercellede. For å overleve, noen sopp er parasitter, eller de beiter på forfall, og andre sopp overleve gjennom symbiose. Alle sopp har en hensikt og funksjon i den store økosystemet, men hvis du spiser visse sopp, kan du bli veldig syk eller dør. Noen sopp er spiselig og er også brukt for sine medisinske egenskaper.

sopp

Alle sopp er sopp, og det er 10.000 kjente typer av sopp med noen ennå ikke er identifisert. De som brukes til matlaging, som trøfler og Portobello sopp, er en del av mange kjente retter. Mange av spiselig sopp er også kjent og benyttet til sine helbredende egenskaper, slik som shitake og østers sopp, ifølge University of Kentucky.

Men noen sopp er giftige, og det er viktig å vite forskjellen mellom sikre sopp og usikre sopp. Enhver villsopp er potensielt farlig. For virkelig å være sikker, bare spise sopp som kan kjøpes i en matbutikk. I USA er det rundt 100 kjente arter av vill sopp som er giftige for mennesker hvis spist, og noen er dødelig. Dødsfall har inntruffet selv med kjente trygge sopp, spesielt når spist av små barn og syke eller svake voksne. Noen mennesker er også allergisk nok til å sikre sopper at de blir syke, og selv folk som ikke er allergisk kan lide av reaksjoner på trygg sopp hvis de spiser for mange av dem.

gjær

Gjær er også en del av kongeriket sopp, og noen er spiselig, slik som gjær brukes i baking eller alkohol gjæring. Du er ikke sannsynlig å innta andre typer gjær, med mindre det er av stor ulykke. Vaske hendene ofte kan hjelpe deg å unngå utilsiktet inntak av smittende gjær. Noen vanlige plager forårsaket av smittsomme gjær inkluderer fotsopp, svømmer øre og Candida eller gjær infeksjon, men disse er vanligvis ikke forårsaket av inntak av smittsomme gjær.

Mold og mugg

Molds og mildews er typer sopp som kan gjøre deg ganske syk hvis du ved et uhell får i dem, forårsaker symptomer som kvalme og diaré. Mold vokser på matrester, slik som myk ost, kan også ha skadelige bakterier som vokser sammen med den, inkludert listeria eller salmonella. Du kan spise visse matvarer når formen og områdene rundt er helt fjernet, for eksempel cheddar eller sveitserost. Imidlertid kan mold vokse lange røtter gjør mest mat ikke egnet for å spise selv når det ser ut til at du har fjernet mold. Hvis du oppdager mugg sopp på mat, er det best å ikke spise det og å kvitte seg med det umiddelbart. Mugg er mugg i et tidlig stadium, ifølge FEMA. Unngå inntak av mugg ettersom dens effekter er det samme som å spise mugg.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com