5 ting du trenger å vite om hip frakturer

May 26

Hva er et hoftebrudd?

Den hippe er en ball-and-socket joint som gjør låret å bøye og vri. I motsetning til hva man skulle tro, er skade på hofteskålen i seg selv ikke betraktet som en "hoftebrudd", men snarere skader på den øvre delen av lårbenet (lår) ben.

Hvordan oppstår hoftebrudd du?

Hoftebrudd forekomme hos yngre pasienter som følge av høy energi traumer, for eksempel en bilulykke eller idrettsskader. Eldre pasienter har vanligvis svakere bein og kan lide hoftebrudd fra minimal traumer, for eksempel en bakkenivå høsten.

Hva kan sette deg i fare for å ha et hoftebrudd?

Hoftebrudd er mest vanlig hos personer over 65 år med alder, bein mister mineraler og blir tynnere og svakere. Siden kvinner mister bentetthet raskere enn menn, kvinner er mer sannsynlig enn menn for å ha et hoftebrudd. Forhold som osteoporose, kreft eller stress frakturer kan også svekke bein, noe som gjør hip mer utsatt for å bryte selv bare ved å stå og kronglete. I tillegg til alder, kjønn og kroniske medisinske tilstander, andre risikofaktorer inkluderer arvelighet, ernæring, fysisk inaktivitet, tobakk og alkohol, medikamenter som akselerere bentap og miljøfarer. Også, hvis du har hatt en hoftebrudd før, er du betydelig større sannsynlighet for å ha en annen.

Hva er symptomene?

Under et fall, kan en pause skje nær toppen av lårbenet hvor den vinkler inn i hofteskålen, forårsaker sterke smerter i hofte eller lyske. Hvis bruddet er betydelig forskjøvet, kan beinet forkorte og slå utover. Du har kanskje stivhet, blåmerker og hevelser rundt hoften, og du vil finne det smertefullt å legge vekt på at beinet eller flytte hoften i det hele tatt. Hvis benet har blitt svekket av kreft eller en stressreaksjon / stress brudd, kan du bli verking i lysken eller lår området for en periode før pause.

Hvordan er hoftebrudd diagnosen?

Røntgen av hoften kan bestemme plasseringen og omfanget av brudd, samt hvor langt ut av sted bein er. Noen ganger med hårfestet frakturer eller spenningsbrudd, blir bruddet ikke sett på røntgenstråler. Noen ganger kan en MR er nødvendig for å tillate legen å diagnostisere disse sprekkene.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com