Hvordan hjelpe klemte nerver

May 22

Klemte nerver kan oppstå når nervene er komprimert, strukket eller innsnevret av omkringliggende vev, noe som resulterer i symptomer som smerte, svakhet, prikking eller nummenhet. Tilstanden kan være forårsaket av noe annet som er galt i kroppen, for eksempel svulmende disker i ryggraden eller unormal bein vekst, men det kan også være et resultat av noe så enkelt som repetitive bevegelser eller dårlig holdning. I noen tilfeller kan klemte nerver føre til andre tilstander som carpal tunnel syndrom. Du kan være i stand til å hjelpe en klemt nerve gjennom hjem behandlinger; i mer alvorlige tilfeller kan behandlingen krever hjelp fra legen din.

Bruksanvisning

1 Hvil del av kroppen din som opplever klemt nerve. Hvis det er mulig, bør du prøve å unngå aktiviteter som ser ut til å forverre symptomene dine.

2 Ta over-the-counter smerte medisiner som ibuprofen eller naproxen å takle smerter og betennelser. Hvis over-the-counter narkotika ikke gir tilstrekkelig lindring, snakk med legen din om reseptbelagte smertestillende medikamenter.

3 Spør legen din om iført en skinne eller bånd ville hjelpe klemt nerve. Disse enhetene kan være nyttig for klemte nerver i visse områder av kroppen, for eksempel håndleddene.

4 Besøk en fysioterapeut. Hun kan hjelpe din klemt nerve ved å vise deg øvelser du kan gjøre for å redusere presset på de berørte nerve.

5 Snakk med legen din om kortikosteroid injeksjoner, som kan hjelpe klemt nerve symptomer ved å redusere smerter og betennelser.

6 Tenk kirurgi hvis klemt nerve er fortsatt plager deg etter noen måneder. Kirurgi kan hjelpe klem nerver ved å fjerne trykkilden. Den type kirurgi forsøkt avhenger av plasseringen av den klemt nerve.

Hint

  • Du kan bidra til å forhindre klem nerver ved å opprettholde god holdning og unngå lange strekninger av repeterende aktiviteter når det er mulig. Å oppnå en sunn vekt og fullføre vanlige styrke og fleksibilitet øvelser kan også bidra til å forhindre klem nerver.
  • Folk vanligvis fullt igjen fra klemte nerver, men i noen tilfeller langsiktige skader eller komplikasjoner kan oppstå. Tidlig diagnose er viktig for å forebygge skader og komplikasjoner, så sørg for å se din lege hvis hjem behandlingstiltak er mislykket i å behandle din klemt nerve.

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com