Kan du spiser for mange Frukt og amp; Grønnsaker?

May 30
Kan du spiser for mange Frukt og amp; Grønnsaker?

Når det gjelder mat, er det noen tilfeller når for mye av en god ting kan være skadelig. Ta isen iskremer, for eksempel, eller frityrstekte ost rømme. Du kan selv overdriv ved å spise for mange frukter og grønnsaker, men du ville ha å konsumere store mengder for å se en skadelig effekt på kroppen.

For mye frukt

Kan du spiser for mange Frukt og amp; Grønnsaker?

Hvis vekten er din primære bekymring, er det lettere å gå over med frukt enn med grønnsaker. Dr. Melina Jampolis, lege ernæring spesialist for CNN.com, skrev i en 2009 artikkel som frukt har omtrent tre ganger gjennomsnittlig kalori greven av grønnsaker, så du bør holde seg til maksimalt tre porsjoner per dag hvis du ønsker å slanke seg. Providence Nutrition Services registrert kostholdsekspert Terese Scollard skrev at å spise mye mer enn 2 kopper frukt per dag betyr at du kan følge en ubalansert kosthold som ikke oppfyller dine ernæringsmessige behov fra andre matvaregrupper.

For mange grønnsaker

Kan du spiser for mange Frukt og amp; Grønnsaker?

Caloriewise, er det vanskeligere å overindulge på grønnsaker fordi de fleste er bare ca 35 kalorier per porsjon. Licensed ernæringsfysiolog Monica Reinagel foreslår å begrense stivelsesholdige grønnsaker som yams, poteter, mais, bønner og erter, men ikke bekymre deg for å spise for mange andre friske grønnsaker. Hvis du Downing mer enn syv porsjoner grønnsaker daglig, og huden din er å ta på en oransje fargetone, er du utilsiktet mister vekt eller du opplever ubehagelige fordøyelsessymptomer, prøv å slakke av på grønnsaker og se legen din.

Too Much Fiber

Kan du spiser for mange Frukt og amp; Grønnsaker?

Mange frukt og grønnsaker er naturlig rike kilder til fiber. Fiber, i anbefalte mengder, er en av de sunneste næringsstoffer for kroppen din - det oppmuntrer sunn fordøyelse, forhindrer blod sukker toppene, senker kolesterol og blodtrykk, letter sultfølelse og reduserer risikoen for fedme og tidlig død. Men for mye fiber kan ha negative effekter. Ifølge Columbia University helseavdeling, kan overskytende fiber i kosten føre til mangel på næringsstoffer, ubehag i magen, fordøyelsesproblemer og til og med blokkering av mage-tarmkanalen.

En sunn balanse

Kan du spiser for mange Frukt og amp; Grønnsaker?

Med mindre du er konsekvent å spise mer enn fire porsjoner frukt og syv porsjoner grønnsaker per dag, er du sannsynligvis nyte flere fordeler enn skade fra fersk mat vane. Den sunneste kostholdet er en som er balansert, men så spiser rikelig med hele korn, magre proteiner og magre meieriprodukter sammen med frukt og grønnsaker. Før du gjør noen store endringer i din nåværende kosthold, får klarsignal fra legen din.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com