Hva er symptomene på bihulebetennelse infeksjoner?

March 26
Hva er symptomene på bihulebetennelse infeksjoner?

Bihulebetennelse er en tilstand hvor det er betennelse i bihulene. Det er fire par bihulene: ethmoid, sphenoid, maxillaris og frontal bihulene. Infeksjon med bakterier eller virus kan føre til bihulebetennelse. Bihulebetennelse vil føre til at du har smerter og trykk i ansiktet og hodet, tett nese og puss-aktig utflod fra nesen. Avhengig av varigheten at bihulene er smittet, kan bihulebetennelse være akutt eller kronisk.

Hodepine

Hvis du har en bihulebetennelse, vil du ha ansikts smerter og hodepine. Plasseringen av smerte avhenger av sinus som er berørt, ifølge National Institute of Allergy og smittsomme sykdommer. Hodepinen forbundet vanligvis forverres på bøyd fremover.

Med maxillaris bihulebetennelse, vil du har smerter over kinnene, kjever og tannpine.

Med frontal sinus, vil det være smerter over øyenbrynene og i pannen. Du kan klage over hodepine når du våkner opp om morgenen.

Du vil ha en dyp smerte bak øynene og på toppen av hodet med sphenoid bihulebetennelse.

En ethmoid bihulebetennelse vil skade rundt og mellom øynene. Det kan være hevelse av øyelokkene og vevet rundt øyet.

Rennende og Stuffiness

En akutt infeksjon starter vanligvis etter en kald. Det vil være en tykk gul eller grønn utflod fra nesen. Foruten å være rennende, vil nesen føle prippen og blokkert. Dette varer i 10-14 dager.

Slim drypper fra bihulene til baksiden av halsen kalles postnasal drypp. Dette kan være vanskelig å fjerne. Dette kan resultere i en dårlig ånde fra munnen. Din hals kan også føle sår på grunn av drypp irritasjon i halsen.

andre symptomer

Din luktesans og smak kan minske med en bihulebetennelse. Det kan være en produktiv hoste, som er en hoste som produserer slim. Det kan også være en tørr hoste som forverres om natten. Mindre vanlige symptomer inkluderer klager av øresmerter og øre fylde.

Foruten disse, kan en akutt infeksjon føre til feber. I Kronisk bihulebetennelse, symptomene er mildere og varer lenger enn med en akutt bihulebetennelse. De varer lenger enn 8 uker, ifølge National Institutes of Health. Det blir ingen assosiert feber, men du vil føle deg sliten og svak. Astma har også vært knyttet til kronisk sinus sykdom. Hvis bihulebetennelse behandles tilstrekkelig, astma symptomer også bedre.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com