Hva som forårsaker nyre infeksjoner hos kvinner?

March 11

En nyre-infeksjon, også kjent som pyelonefritt, er en spesiell type infeksjon i urinveiene. Pyelonefritt ofte starter som en urinveisinfeksjon i blæren eller urinrøret og når venstre ubehandlet, reiser opp i nyrene. Symptomene inkluderer feber, rygg, side eller lyskesmerter, magesmerter, hyppig vannlating, svie ved vannlating, puss eller blod i urinen og sterk trang til å urinere. Kvinner er mer utsatt for urinveisinfeksjoner muligens på grunn av kortere urinrør, som kan gjøre det lettere for bakterier å nå blæren, ifølge National Kidney Foundation.

Kjønn

Sex er en vanlig årsak til urinveisinfeksjoner hos kvinner. En kvinne urinrøret, noe som fører til blæren, er bare en kort avstand fra vaginalåpningen som sitter meget nær rektum. Nærheten fra endetarmen til skjeden kan ofte føre bakterier å komme inn i skjeden under sex, ifølge FamilyDoctor.org. The University of Maryland Medical Center forteller at hyppig eller nylig seksuell aktivitet er den vanligste risikofaktoren for en urinveisinfeksjon hos kvinner, og at kvinner har sex for første gang, eller som plutselig begynner å ha sex ofte er ofte utsatt for en blære infeksjon, referert til som bryllupsreise cystitt. Visse typer seksuelle stillinger, som kvinnen på toppen, kan øke sjansen for en kvinne å utvikle en uti også. Leger vil vanligvis behandle infeksjonen med antibiotika som kan hindre den fra å bli en mer alvorlig nyre infeksjon.

Svangerskap

Det er vanlig for kvinner å oppleve urinveisinfeksjoner i løpet av svangerskapet. Den amerikanske Graviditet Association forklarer at kvinner har en økt risiko for UVI fra uke seks til 24 av sine svangerskap. UVI forekommer vanligvis i løpet av svangerskapet på grunn av endringer i urinveiene. En kvinnes livmor sitter direkte oppå henne blæren. Som livmor vokser, kan det økte trykket ofte forårsake blokkeringer, som hindrer urinen i å forlate blæren, noe som fører til en økning i infeksjoner. Hvis en urinveisinfeksjon går ubehandlet, kan det føre til pyelonefritt. Ubehandlet pyelonefritt kan føre til for tidlig fødsel og lav fødselsvekt. Leger kan trygt behandle en urinveisinfeksjon med antibiotika under svangerskapet.

Overgangsalder

Risikoen for å utvikle urinveisinfeksjoner øker etter overgangsalderen. Den amerikanske Kongressen of Fødselsleger og Gynekologer advarer om at når en kvinne går gjennom overgangsalderen, hennes nivå av østrogen minker. Denne reduksjonen i østrogen fører til veggene i urinveiene å tynne, noe som gjør det vanskeligere å motstå infeksjon. Østrogen uttømming kan også redusere visse immunologiske faktorer som bidrar til skjeden blokk E. Coli fra å følge vaginale celler, ifølge University of Maryland Medical Center. Østrogen kremer kan bidra til å redusere risikoen for en urinveisinfeksjon.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com