Matvarer som har gode Fat

July 17

Matvarer som har gode Fat


Sunt fett som omega-3-fettsyrene er i en lang rekke næringsrike matvarer, slik som nøtter, linfrø, egg og laks. Harvard University School of Medicine sier at de tre typer omega-3 fettsyrer som trengs i kosten er alfa-linolensyre (ALA), dokosaheksaensyre (DHA) og eikosapentaensyre (EPA). Omega-6 fettsyrer regnes også sunt fett, men omega-3 er mer viktig fordi bare noen få utvalgte matvarer inneholder disse fett og kroppen produserer ikke dette fettet på egen hånd.

egg

Egg er høy i god fett slik som omega-3 og protein. Denne maten er også høy i andre vitaminer og mineraler som vitamin B2, D, selen og fosfor. Spis eggerøre til frokost eller hogge opp hardkokte egg og dryss disse på salaten.

Laks

Laks er en rik kilde av omega-3-6-9 fettsyrer. Denne type fisk er spesielt høy i DHA, som er en av de mest viktige av de tre omega-fettsyrer, fordi den bidrar til hjerte og hjerne helse. Disse sunt fett også redusere betennelse og smøre leddene, som er gunstig for leddgikt og andre degenerative sykdommer.

flax Seeds

Verdens sunneste Foods hjemmeside heter det at linfrø er en rik kilde til omega-3 fettsyrer. Linfrø nære og fôrer kroppen med andre næringsstoffer, så vel som b-vitaminer og fiber. Fiber er viktig fordi den spyler giftstoffer ut av fordøyelseskanalen og bidrar til å regulere avføring. Legg linfrø til din favoritt kylling middag eller salat.

Spirulina

Spirulina er en blå-grønn sjø alage som er lastet med omega-3 fettsyrer sammen med andre vitaminer og mineraler. Smaken er bitter så vil du kanskje å helle en scoop av spirulina pulver inn i blandet smoothie. Du kan kjøpe den rå alage eller kjøpe denne maten i pille eller pulverform i helsekostbutikk.

mandler

Mandler er en rik kilde til sunne omega-3-6 fett. Disse muttere er også en rik kilde til kalsium og andre mineraler. Mandler er høy i kalorier, men så begrens deg til 1/2 kopp per dag. Du kan spise mandler rå eller legge dem til salater og andre matvarer.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com