The Impact of Smog

January 22

The Impact of Smog


Sikre luftkvalitet er avgjørende for å bevare folkehelsen. Dette målet blir vanskeligere å oppnå med etableringen av smog, et begrep som brukes for å beskrive skadelig oppbygging av kjøretøy og industriutslipp i atmosfæren. Situasjonen vekker liten kommentar i byer som Los Angeles, der smog problemene er godt dokumentert. Men helsemyndighetene nå økende enighet om smog negative effekter på menneskekroppen, landbruk og miljø.

helseeffekter

Varierende symptomer ikke er observert, avhengig av en persons alder, helse og lengde av eksponering for smog. Den største bekymringen er effekten på langsiktig helse. Nøkkel smog komponenter, som bakkenært ozon, nitrogendioksid og svoveldioksid, har vært knyttet til luft-system skader og for tidlig aldring av lungene. Store symptomer inkluderer hoste, sammensnøring i brystet, hodepine, kvalme, nysing og trøtthet. Leve i byområder med høye ozonnivåer kan tredoble en persons risiko for å dø av luftveissykdom, ifølge en New England Journal of Medicine studien.

Konsekvenser for sårbare befolknings

Tilstedeværelsen av smog utgjør særlig akutt helserisiko for barn, hvis lungene er ikke fullt utviklet ennå som puster inn mer luft per kroppsvekt enn voksne. Eksponering for smog skader også astmatikere og kronisk sykdom lider, som organer oppleve større stress i håndteringen av deres forhold. De eldre opplever større mottakelighet for bakterielle og virale infeksjoner, ettersom kroppens immunfunksjoner reduseres med alderen.

Landbruk og material Impacts

Bakkenært ozon har fått skylden for å påvirke vekst og reproduktive evner av planter, mens svoveldioksid er knyttet til milliarder av dollar i erstatning til å bygge flater, maskiner og monumenter. I Los Angeles alene, har 50 prosent av alle tre dødsfall i nærliggende områder blitt tilskrevet byens beryktede smog nivåer.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com