Høye transferrin Nivåer og jernmangel

July 14
Høye transferrin Nivåer og jernmangel

Transferrin er det viktigste protein i blodet som bærer jernet i hele kroppen. Jern er et grunnstoff viktig for mange av kroppens funksjoner, men dens viktigste rolle er som byggesteinen for hemoglobin, proteinet som hjelper de røde blodcellene binde oksygen for levering til vev. Når transferrin nivået er høyt, angir dette en mangel på jern.

Fakta om transferrin

Transferrin produseres i leveren. Derfra går den inn i blodstrømmen, hvor det binder jern absorberes i kosten. I henhold til laboratorietester Online, mengden av transferrin i blodet er en refleksjon av blodets evne til å transportere jern, og det er derfor et indirekte mål på kroppens jernlagre. Den transferrin protein har mange nettsteder der jern kan binde, og summen av alle disse nettstedene måles som total jernbindingskapasitet, en annen jern studien. Den totale jernbindingskapasitet er også forhøyet når en person lider av jernmangel.

Andre jern studier

Iron studier er en del av evalueringen av anemi, spesielt en type anemi kalt microcytic anemi som oppstår når jernnivået er lavt. I microcytic anemi, produserer kroppen færre og mindre røde blodceller, som fører til symptomer på anemi. Andre tester som kontrollerer for jernmangel er: serum jern nivåer, en direkte måling av jernnivåer i kroppen; ferritin, som er den viktigste lagringsform for jern; og umettet jernbindingskapasitet, som måler områdene i transferrin molekylet ikke mettet med jern.

Årsaker til jernmangel

Jernmangel kan oppstå hvis du ikke får nok jern i kosten din, hvis du ikke absorbere det fra fordøyelseskanalen, eller hvis du mister blod eller jern på en kronisk basis. Blødning fra mage-tarmkanalen, slik som med en eller sår forårsaket av kreft, så vel som kraftige menstruasjonsperioder, kan føre til redusert jernlagre. Kroniske tilstander som Crohns sykdom kan forstyrre kroppens evne til å absorbere jern fra tarmen. Hvilke som helst av disse betingelser vil føre til en økning i transferrin-nivå.

Symptomer på jernmangel

Høy transferrin indikerer jernmangel, noe som kan føre til anemi. Ifølge PubMed Health, symptomer på anemi inkluderer svakhet eller tretthet, hodepine, problemer konsentrasjon, og følelsen gretten eller i dårlig humør hele tiden. Hvis anemi forverres, eller hvis den forblir ubehandlet i lang tid, kan det føre til cyanose, eller en blålig farge på øynene, rundt munnen og på spiker senger; blekhet; kortpustethet; og sprø negler. Jerntilskudd normaliserer transferrin nivåer og forbedrer symptomer på blodmangel over tid.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com