Hva gjør Ocean og vindstrømmer har til felles?

November 7

Hva gjør Ocean og vindstrømmer har til felles?


Havstrømmer er store vannmasser flyttet av vind, tidevann og gravitasjon. Vind kan generere strøm nærheten strandlinje på en liten skala, mens vind på det åpne hav påvirke strømninger på en global skala. Forholdet mellom vindstrømmer og vannstrømmer er en del av hva som påvirker jordens klima

havstrømmer

Måten havstrømmer flytte påvirker klima og levekår for alle levende vesener i vannet og på land. Havstrømmer, som påvirkes av vindmønstre, flytte vannet rundt planeten, bidrar til å distribuere fuktighet og regulerer klima. På grunn av forurensning, er strøm og vind også knyttet til klimaendringer og global oppvarming.

Vind og vær

Winds er forårsaket av atmosfæriske trykkforskjeller, som er et resultat av vekst og fall av temperatur og luftfuktighet. Et eksempel på vanlige vindmønstre som påvirker havstrømmer inkluderer passatvindene. Passatvinden er overflate vinder nær jordens ekvator som blåser fra nordøst på den nordlige halvkule og sørøst på den sørlige halvkule. Disse vindene fungere som retnings flyt, eller strøm, for tropiske stormer og sykloner som danner løpet hav. Sammen med passatvindene, fører vestavinds mønster for sterke havstrømmer på vestsiden av havene. Vestavinds bære varmere vann og vind til den vestlige kysten av kontinenter, noe som skaper værmønstre og klimaendringer der også.

Strømninger og Oceans

Noen eksempler på store overflatestrømmer som påvirker global været inkluderer Golfstrømmen, Nord-Atlanteren Current, California Current, Atlantic South Equatorial Current og Westward Drift.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com