Hvordan cauterize en Nose Bleed

August 18

Kjemisk kirurgi er prosessen med å brenne vev for å stoppe blødning. Denne prosedyren må være under oppsyn av en lege. Neseblødning er vanlig og de fleste er kontrollert med trykk, is og unngå traumer til området. Kirurgi kan utføres på en liten kilde for blødning inne i nesen. Noen enkle retningslinjer hjelper deg med å forstå når du trenger en lege for å ta vare på neseblødning og hva legen vil gjøre for deg.

Bruksanvisning

Identifisere kilden

1 Sitt fremover, holde hodet lent fremover. Assistenten bør bruke hansker og vernebriller når du arbeider med blod. Blås nesen i en vev for å fjerne slim, blod og blodpropp. Bruk is forsiktig på nesen for å innsnevre blodårene.

2 Påfør Afrin nesespray til nesen for å redusere flaskehalser og redusere blødning.

3 Bruk en lommelykt, har en assistent titt på innsiden av fremre del av nesen for en liten godt definert område for blødning. Kirurgi fungerer bare på små, godt definerte områder av blødning. Hvis du ikke kan finne en liten veldefinert kilde til blødning eller om det siver blod overalt, søke behandling av en lege umiddelbart.

Forsøk trykkontroll først

4 Tape to parallelle tungedepressorer sammen ved halvveis i bare den ene ende for å danne en trykk klemme.

5 anvende forsiktig den frie ende av tungetrykk klemme på utsiden av nesen, slik at det gjelder mild, fast trykk til nesen (for å stoppe blødning) i ti minutter.

6 Kontroller nesebor igjen i ti minutter. Hvis blødningen er kontrollert, er kirurgi ikke nødvendig.

Påfør kirurgi

7 Legen din vil bare bruke kirurgi på slimhinnen i innsiden av nesen, men aldri på den ytre overflaten. Legen din kan ikke gjelde kirurgi både indre nesebor, da dette kan føre til et hull i neseskilleveggen (vevet som støtter neseryggen). Legen vil ikke gjelde kirurgi mer enn to ganger på ett område.

8 Bruk Afrin og press for å stoppe aktiv blødning. Kirurgi pinner er inaktivert av friskt blod, og vil ikke fungere hvis det er aktiv blødning.

9 Legen vil se etter en definert liten blødningen mindre enn fem millimeter diameter. Legen vil gjelde sølvnitrat å brenne området i ca fem sekunder å gå fra topp til bunn og fra periferien til sentrum for å unngå friskt blod.

10 Hvis kirurgi og trykk er ineffektiv, må nesen pakkes og antibiotika administreres.

Hindre gjentakelse

11. Påfør vaselin eller en aktuell antibiotika til innsiden av nesen for å hindre uttørking.

12 Unngå acetylsalisylsyre eller andre ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen. Tylenol eller paracetamol er greit for smerte.

13 Ikke blås eller plukke nesen, opprettholde en oppreist holdning og unngå å le, hoste, eller tunge løft i to dager.

14 Hvis blødningen oppstår på nytt, klemme neseborene stengt i tjue minutter og lene seg fremover for å unngå blod lekker inn på baksiden av halsen (noe som kan føre til hoste).

Hint

  • Bruk hansker og vernebriller når du arbeider med blod for å hindre overføring av smittsomme sykdommer.
  • Sølvnitrat kirurgi bør kun utføres av helsepersonell.
  • Aldri cauterize et område mer enn to ganger.
  • Aldri cauterize begge neseborene, kan dette føre til en perforering av septum (vevet som støtter neseryggen).
  • Personer med lidelser av blodpropp bør ikke bruke kirurgi.
  • Sølvnitrat er giftig og vil brenne huden og øynene. Det bør ikke inntas. Søk medisinsk hjelp og ringe Gift umiddelbart hvis de blir utsatt.
  • Kontroll av blødning i den bakre del av nesen kan kreve en kirurgisk operasjon.
  • Oppsøk lege hvis trykket ikke stoppe blødninger.
  • Ikke ting bomullsdotter i nesen, kan dette føre til toksisk sjokksyndrom.
  • Kontakt legen din hvis du har vedvarende neseblødning.

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com