Tegn og symptomer på insulinresistens

February 21

Tegn og symptomer på insulinresistens


Insulinresistens er navnet gitt til en tilstand der kroppens lever, fett og muskelceller er ikke lenger reagerer på hormonet insulin. Insulin, produsert av bukspyttkjertelen, er et hormon som regulerer blodsukkernivået. Som matvarer er fordøyd, glukose eller sukkerarter blir sendt gjennom blod. Glukose må tas opp av hver celle i kroppen for å tilveiebringe energi for liv. Kroppens blodglukosenivåer, men må holdes innenfor et visst område. For mye blodsukker og diabetes resultater. For lite, og hypoglykemi oppstår. Insulinresistens er ofte en av en klynge av symptomer som tyder på at kroppens mekanismer for å svare på blodsukker og insulin begynner å sammenbrudd. Noen ganger er det ytre tegn og symptomer, mens andre ganger kan mennesker har insulinresistens og ikke vet det. Bare en lege kan diagnostisere insulinresistens og relaterte lidelser.

Betydning

Insulinresistens er en av flere symptomer som når så sammen kalles metabolsk syndrom. Metabolsk syndrom omfatter insulinresistens, fedme, høyt blodtrykk og nedsatt toleranse for høye karbohydrat måltider. Noen ganger pasientenes blod arbeid avslører høye triglyseridnivåer også. Samlet utgjør disse faktorene varsle leger at pasienter kan være på vei mot type 2 eller aldersdiabetes, en alvorlig sykdom.

symptomer

Tegn og symptomer på insulinresistens kan være så mild at de passere ubemerket av pasienten. De kan inneholde tretthet etter måltider, spesielt etter måltider som inneholder 30 prosent eller mer karbohydrater. Pasienter kan føle intense humørsvingninger eller glupske hunger etter å ha spist sukkerholdig snacks eller høye karbohydrat måltider. Andre symptomer kan være høye triglyserider og kolesterol. De fleste som er insulinresistente er overvektige eller overvektig og bære sine fett i mageområdet. Mørke flekker i huden på halsen og armhulen området er et annet symptom på insulinresistens.

Misforståelse

Insulinresistens er ikke diabetes, men det er en advarsel tegn på at kroppens evne til å håndtere blodsukker og svare på insulin ikke fungerer som den skal. Noen ganger diagnostisering av insulinresistens og diabetes er fremstilt på samme tid, men dette betyr ikke at de er det samme. En person kan være insulin resistent for en lang tid uten noen symptomer før diagnosen er gjort. Tilsvarende kan diabetes har noen symptomer, men en diagnose kan gjøres etter laboratorietester og fysisk undersøkelse.

Advarsel

Tegn og symptomer på insulinresistens kan etterligne tegn og symptomer på andre alvorlige sykdommer. Diabetes, hjerteproblemer, og mange andre lidelser fører også tretthet, humørsvingninger, mørke flekker av hud og sultfølelse. Bare en lege kan diagnostisere insulinresistens. Tålmodighet mistanke insulinresistens bør gjøre en avtale med legen sin for en fullstendig fysisk.

Forebygging / løsning

Tegn og symptomer på insulinresistens kan reduseres gjennom livsstilsendring. Selv om ikke alle vil svare på denne behandlingen alternativet, gjør flertallet av folk korrigere sin insulinresistens. Å spise en lav fett diett, får moderat mosjon, og å miste vekt er metoder for å forbedre symptomer på insulinresistens.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com