Hva er symptomene på en blære infeksjon?

February 22

Hva er symptomene på en blære infeksjon?


En blære infeksjon (også kalt en urinveisinfeksjon eller blærekatarr) er en betennelse i urinblæren, den delen av kroppen som lagrer urin gjort av nyrene før det kan skilles ut fra kroppen. Blære infeksjoner er relativt ufarlig, men kan føre til mer alvorlige tilstander hvis du får sjansen til å forverres.

Årsaker og risikofaktorer

Blæreinfeksjoner normalt forårsaket når bakterier som normalt finnes på huden eller i tarmkanalen blir spredt i urinveiene gjennom urinrøret. Urinrøret er røret som urin reiser gjennom å bli utskilt fra kroppen. Bakterier kan komme inn i urinrøret gjennom en rekke måter. Kateterisering kan presse bakterier inn i urinrøret. Samleie kan spre bakterier nær urinrøret. Sviktende å tørke forfra og bakover etter avføring er en annen risikofaktor.

Økning i Urinering

En av de vanligste symptomene på en blære infeksjon er en økning i trang til å urinere. Du kan finne deg selv urinerer oftere enn normalt. Dette skjer fordi kroppen din prøver å skylle bakterier ut av urinveiene. I noen tilfeller kan du finne deg selv med trang til å urinere, men lite eller ingen urin kommer ut. Dette skjer ofte i blæren infeksjoner kombinert med hindringer i urinveiene, for eksempel blæren eller nyrestein.

urin~~POS=TRUNC endringer

Den viktigste biprodukt av urinveiene funksjon er urin. Derfor kan plutselige endringer i urinen være et symptom på en blære infeksjon. Når blæren er infisert, kan du legge merke til at urinen din er plutselig mørkere enn vanlig. Det kan også lukte mer besk enn normalt. Hvis du merker noen av disse symptomene, kan du ha en blære infeksjon.

Smerter ved vannlatning

En urinveisinfeksjon kan også gjøre det smertefullt å urinere. Når bakteriene inn i urinrøret og begynner å forårsake infeksjon, kan det irritere urinrøret. Dette er hva som forårsaker en særlig smertefull blære infeksjon symptom: en brennende følelse mens urinering. Urinering smerte er ikke den eneste smerten forbundet med blære infeksjoner. Du kan også oppleve kramper eller brenning i bekkenet og korsryggen, som infeksjonen bakterier irriterer blære og nyrer.

blodig urin

Et vanlig symptom på en blære infeksjon er blod i urinen. Blodig urin kan bety at nyrene ikke filtrere blodet skikkelig. Normale nyrer fjerne avfall fra blodet og tillate blod, protein og næringsstoffer for å fortsette sirkulasjon. Når du har en urinveisinfeksjon som blærekatarr, kan det hende at funksjonsfeil nyrer gi blod til å bli filtrert ut og blandet med urinen. For det meste, kan blodig urin bety at blæren infeksjon har kommet til nyrene.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com