Hvordan overleve en Bipolar Blandet episode

January 18

Hvordan overleve en Bipolar Blandet episode


Bipolar lidelse er preget av perioder med enten depresjon, mani eller blandede tilstander, der den bipolare pasienten demonstrerer symptomer på både mani og depresjon. En bipolar blandet episode påvirker pasientens evne til å fungere i hverdagen, for eksempel delta i sosiale aktiviteter. Disse episodene kan til og med resultere i at pasienten er innlagt på sykehus. Bipolar lidelse krever alltid tett styring av helsepersonell, men du kan bruke noen tips for å hjelpe deg, et familiemedlem eller elsket en takle under en blandet episode.

Bruksanvisning

En kontakt med helsepersonell. Hun er kjent med din historie, inkludert medisiner du tar, og kan være i stand til å fortelle bare ved å snakke med deg over telefonen om du trenger medisiner justert eller en mer alvorlig inngrep.

2 Rapporter eventuelle selvmordstanker umiddelbart. Hvis du ikke får tak i legen din, ringe nærmeste kriseintervensjon sentrum eller gå til legevakten umiddelbart. Pasienter som opplever blandede episoder er en større risiko for selvmordsforsøk enn andre bipolare pasienter, ifølge Dr. Jan A. Fawcett i et intervju på nettstedet til National Alliance for forskning på schizofreni og depresjon.

3 Fortsett å ta medisiner som planlagt før legen din har en sjanse til å vurdere deres effekt og avgjøre om en justering eller endring i medisinering er nødvendig.

4 Prøv å opprettholde dine vanlige matvaner og daglige aktiviteter i størst mulig grad. Under en blandet tilstand, kan det være fristende å unnlate å spise eller å overspise. Sover for mye kan også virke foretrekke å forbli våken mens du slo av dine følelser. Vanligvis, skjønt, forlot din normale vaner vil bare føre til forverring av den blandet tilstand. Spør venner eller familiemedlemmer til å hjelpe deg med gjøremål som hundelufting, matlaging eller rengjøring hvis blandet tilstand er å holde deg fra å gjøre disse tingene.

5 Hold kontakten med omverdenen, enten det er venner, familiemedlemmer eller begge deler. Det er fristende å kutte deg ut fra folk som bryr seg om deg under en blandet tilstand, enten fordi hjernen din er racing så mye at du ikke vet hva du skal si eller fordi du er så deprimert at du tror ingen vil bry seg.

6 Gjør noe du liker. Hvis du har problemer med å fungere, ta hyppige pauser eller, hvis mulig, ta en dag fri fra jobben for å gjøre noe du liker, for eksempel en tur i parken, lesing, hagearbeid eller annen hobby.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com