Bruk av Mesalamine

February 28

Mesalamin, eller 5-aminosalisylsyre, brukes til å behandle de to hovedtyper av inflammatorisk tarmsykdom (IBD). Tilgjengelig under forskjellige merkenavn og som en generisk, mesalamine er gitt i tabletter, kapsler, klyster og stikkpiller. Det ser ut til å stoppe produksjonen av inflammatoriske kjemikalier i tykktarmen.

Ulcerøs kolitt

Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) har godkjent mesalamine for behandling av mild til moderat alvorlig ulcerøs kolitt.

ulcerøs Proktitt

Mesalamin stikkpiller er utformet for å behandle ulcerøs kolitt at bare involverer rektum, en tilstand som kalles ulcerativ proktitt. De enemas kan anvendes for denne tilstanden også.

ulcerøs proctosigmoiditis

Mesalamine klyster er også godkjent for å behandle Ulcerøs proctosigmoiditis, noe som påvirker endetarmen og helt på slutten av tykktarmen eller sigmoid kolon.

Distal Ulcerøs kolitt

De enemas kan også behandle distal ulcerativ kolitt, som innebærer rektum, sigmoid kolon og synkende tykktarmen.

Crohns sykdom

Leger også fore Mesalamine til å behandle Crohns sykdom, en annen type IBD. Denne bruken er ikke godkjent av FDA. Crohns sykdom som forårsaker betennelse i tykktarmen, men mønstrene på betennelse er annerledes enn de av ulcerøs kolitt. Crohns sykdom kan også forårsake betennelse i andre deler av mage-tarmsystemet.


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com