Gjør Jordbær Hjelp eller Hurt leddgikt?

November 24
Gjør Jordbær Hjelp eller Hurt leddgikt?

Oversikt

Bær fortsette å nyte et godt omdømme i helse sirkler. Kliniske studier har vist at dietter som inneholder en overflod av flavonoider - en bred klasse av plantepigmenter - er assosiert med reduserte nivåer av inflammasjon. Disse naturlige forbindelser er funnet i særlig høye konsentrasjoner i bær.

Hjertesykdommer, visse kreftformer, og mental reduksjon er alle forbundet med høye nivåer av inflammatoriske metabolitter i kroppen. Disse forbindelsene kan måles i blodprøver, og flavonoider har vist seg å redusere disse markører for betennelse.

Strawberry eaters var 14 prosent mindre sannsynlighet for å ha forhøyede nivåer av C-reaktivt protein (CRP), et tegn på betennelse. CRP-nivå kan også pigg i tilfeller av revmatoid artritt.


Harvard School of Public Health

Forskning på Jordbær

Forskere ved Harvard School of Public Health studerte effekten av jordbær på betennelse. De studerte kvinner som spiste 16 eller mer friske eller frosne jordbær per uke, og sammenlignet disse kvinnene til andre som ikke spiser noen jordbær i det hele tatt. De fant ut at jordbær eaters var 14 prosent mindre sannsynlighet for å ha forhøyede nivåer av C-reaktivt protein (CRP), et tegn på betennelse. CRP-nivå kan også pigg i tilfeller av revmatoid artritt.

En nyere studie av forskere ved Harvard brukte data fra Nurses 'Health Study. Denne store studien gruppen omfatter 121,700 kvinnelige sykepleiere i alderen 30 og 55, som har fullført helse og livsstil spørreskjemaer begynner i 1976.

Mellom 1995 og 2001, forskere gjennomført tester på hukommelse hvert år i 16010 av disse fagene i en alder av 70. De fant at økt forbruk av blåbær og jordbær var assosiert med en lavere hastighet minne nedgang - opp til to og en halv år med vedvarende kognisjon. Resultatene ble tilskrevet et større inntak av flavonoider.

Anti-inflammatorisk evnene til Berries

Begge disse studiene sett på sammenhengen mellom spise bær og hjertesykdom, så vel som kognitiv svikt. Men resultatene tyder også på at bær 'effekt på inflammatorisk respons kan forsinke utbruddet av kroniske sykdommer forbundet med betennelse, inkludert leddgikt.

Jordbær, i særdeleshet, er også en utmerket kilde for vitamin C, som er viktig for å opprettholde kroppens kollagen og bindevev.

I en fersk studie av vitamin C forbruk og leddgikt, så forskerne på en gruppe på 1023 menn og kvinner i alderen 40 basert på sitt forbruk av vitamin C. Studien fant at de som spiste en diett som inneholdt det høyeste beløpet av vitamin var 11 prosent mindre sannsynlighet for å bli diagnostisert med slitasjegikt i knærne enn de med minst mulig.

Bunnlinjen

Det er fortsatt ikke klart om jordbær kan hjelpe med leddgikt betennelse. Mens flere bevis er samlet, er det sannsynligvis ingen skade i å øke bær forbruk, gitt deres høy konsentrasjon av næringsstoffer. Du bør alltid diskutere dine kosttilskudd planer med legen din eller en profesjonell ernæringsfysiolog; Legen din vil kunne hjelpe deg best hvis han eller hun vet hele spekteret av behandlingstilbud du prøver, selv de så enkelt som å spise mer jordbær.

om forfatteren

Eilender er en høyskole foreleser og helsefag skribent basert i New Jersey.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com