Liste over hjernenerver

July 4
Liste over hjernenerver

Det er 12 sammenkoblede hjernenerver som kommer ut av skallen under hjernens overflate som strekker seg til ulike deler av hodet, nakken, brystet og magen. De hjernenerver består av tre nerve typer: motoriske nervene som sender en impuls signal til en muskel; sensoriske nerver som sender fornemmelser fra kroppen tilbake til hjernen; og autonome nervene med både motoriske og sensoriske komponenter som overvåker og styrer viscerale funksjoner som spytt, puls og intestinal bevegelse. De hjernenerver er nummerert en gjennom 12 og blir referert til av enten deres navn eller nummer.

1 - luktenerven

Luktenerven er en sensorisk nerve som mottar og sender luktesansen fra nese og bihuler tilbake til hjernen. Det er plassert under frontallappene i hjernen og perforerer skallen på cribiform plate.

2 - The Optic Nerve

Den optiske nerven er en sensorisk nerve ansvarlig for visjon. Den overfører signaler fra netthinnen i øyet tilbake til den visuelle cortex i de bakre fliker av hjernen traversering skallen gjennom den optiske kanalen.

3 - oculomotor Nerve

Oculomotor nerve går gjennom skallen gjennom den overlegne orbital sprekken og er både motor og autonom nerve. Motoren parti overfører signaler fra hjernen som resulterer i øyebevegelser. Det autonome delen styrer innsnevring og utvidelse av eleven og hindrer øvre øyelokk fra hengende.

4 - trochlear Nerve

Den trochlear nerve er en motor nerve som sender signaler fra hjernen forårsaker øye å bevege seg i den nedadgående og innover retninger. Den trochlear nerve krysser også skallen gjennom den overlegne orbital sprekken.

5 - trigeminusnerven

Trigeminusnerven er den største av de 12 hjernenerver og er både motorisk og sensorisk nerve. Motoren parti av trigeminal nerve er ansvarlig for kjeven bevegelse og tygging, mens den sensoriske parti av nerve gir følelse av berøring over ansiktet, så vel som på overflaten av øyet. Det er tre store grener av trigeminusnerven - oftalmisk grenen, overkjevens avdelings og underkjevens grenen, som hver går gjennom skallen på forskjellige steder.

6 - abducens Nerve

Den abducens nerve er en motor nerve som er ansvarlig for lateral eller utover øyebevegelser. Det går gjennom skallen gjennom den overlegne orbital sprekken.

7 - ansikts nerve

Ansikts nerve går gjennom skallen gjennom interne øregangen og har alle tre nerve type komponenter - motoriske, sensoriske og autonome. Motoren del er ansvarlig for ansikts bevegelser og uttrykk, samt noen muskler dypt i halsen. Den sensoriske delen er ansvarlig for å registrere smak på de fremre to tredjedeler av tungen. Den autonome delen overvåker og kontrollerer fuktigheten i øynene samt spytt.

8 - hørselsnerven

Hørselsnerven er også kjent som den nervus vestibulocochlearis og har både sensoriske og autonome nerve egenskaper. Cochlea delen er sensorisk, innervating det indre øret og er ansvarlig for hørselen. Vestibular parti er autonom, innervating en forskjellig del av det indre øret, og er ansvarlig for følelse av balanse. Hørselsnerven avslutter også skallen via den interne øregangen.

9 - nervus glossopharyngeus

Den glossopharyngeal nerve avslutter skallen via vena foramen bærer motor, sensoriske og autonome nerve typer. Motoren del innervates musklene i nakken ansvarlig for svelging og tale. Den sensoriske parti overfører smak og trykk fra den bakre en tredjedel av tungen samt følelse av et parti av øret. Den autonome parti overvåker og kontrollerer utvidelse av et parti av halspulsåren i halsen og derved har en innvirkning på blodtrykket.

10 - vagusnerven

Vagus nerve kommer ut av skallen gjennom vena foramen også, og er også sammensatt av motor, sensoriske og autonome nerve typer. Motor deler innerverer musklene i halsen at bistands svelge og tale. Vagus nerve leverer sensorisk informasjon fra halsen og er ansvarlig for brekningsrefleksen. Det autonome delen strekker nerver til områder av aorta i brystet som overvåker blodtrykk og nerver i magen som overvåker og styrer tarmfunksjonen.

11 - The Spinal tilbehør Nerve

Rygg tilbehør nerve er en motor nerve som innervates og forårsaker bevegelse av sternocleidomastoideus muskelen i nakken og trapezius i øvre del av ryggen som resulterer i løypa. Det kommer også skallen via vena foramen.

12 - hypoglossus Nerve

Hypoglossus nerve er en motor nerve som innervates musklene i tungen ansvarlig for tunge bevegelser. Det går gjennom skallen gjennom hypoglossal kanalen.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com