Hvordan utvikle et positivt selvbilde

May 20

Hvordan utvikle et positivt selvbilde


Selvbilde er hvordan du oppfatter deg selv som utviklet seg over tid basert på dine erfaringer i livet. Det kan være enten positiv eller negativ, og kan ha en enorm innvirkning på din suksess og lykke. Utvikle et positivt selvbilde kan være en tøff utfordring for de fleste, men det er alltid mulig. Her er ting du kan gjøre for å oppnå dette målet:

Bruksanvisning

1 Slipp selvødeleggende tanker i hodet. Gjør ditt sinn alliert og ikke din fiende. Hver gang du tenker på nedverdigende tanker om deg selv, stoppe dem med en gang. Tren hjernen din til å erstatte positive tanker enn negative. Praktisere denne vanen vil bygge ditt selvbilde over tid siden du vil tenke mer på deg selv som en som er verdig og verdifull heller noen ubetydelig.

2 Lag en liste over dine eiendeler. Liste ned alt du har (fysiske og psykiske egenskaper) som gjør at du føler deg bra og refererer til listen din hverdag og være takknemlig. Hver person er unik, og du har noe i deg at andre mennesker ikke har. Vær konkret i listen din og ta hensyn til hvordan du føler når du skriver dem ned. Du vil bli overrasket over hvor mange ting du har oversett i løpet av årene som holder nøkkelen til å bygge opp selvtilliten.

3 Stopp vane å dvele ved tidligere feil og feil. Gi deg selv en pause ved å bestemme seg for å se de gode tingene som skjer i dag og erkjenner de velsignelser du får hver dag. Dette påvirker humøret på en positiv måte, og har en enorm innvirkning på selvbildet ditt.

4 Stay positive uansett hva. Selv om noen ganger er du fristet til å tro negative kommentarer du hører fra folk om hvordan du ser ut, snakket, eller handlet, trene deg opp til å tolke dem i et positivt lys. Jo mer du bor i den positive siden av ting, jo mer vil du se deg selv forvandlet til den positive siden.

5 Skjem deg selv fysisk og følelsesmessig. Ta deg tid til å ta vare på kroppen din ved å spise riktig, trene, og få nok hvile. Når du føler deg godt om kroppen din og hvordan du ser ut, det øker selvbildet ditt. Likeledes utvikle ditt indre ved å gjøre ting som bygger deg opp intellektuelt og følelsesmessig. Du vil ikke bare kjenner deg selv bedre ved å gjøre dem, du også tar modige skritt mot målet om å bygge opp et positivt selvbilde.

6 Gi deg selv tid til å helbrede og gjenoppbygge selvbilde. Endring skjer ikke over natten; det tar dager, uker, måneder og kanskje år for å se resultatene. Vær tålmodig og holde det gående. En dag vil du bli overrasket over hvor mye du har endret og hvor stolt du er av din nye selvtillit!


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com