Identifisere en Tick

December 25

Identifisere en Tick


Flått er en del av arachnid familien. I motsetning til andre insekter, flått kan ikke fly eller hoppe. En hake vil vente på en vert å gå av mens du hviler på et gresstrå eller busk. En hake vil engasjere seg i en prosess som kalles questing, der det kommer frem med sine ben å klemme på en intetanende vert. Flåtten vil da søke etter et passende sted for å mate. Enkelte arter av flått kan overføre sykdommer via spytt.

Bruksanvisning

1 Undersøk bena på flåtten. Se etter åtte bein. Insekter har seks ben og et par antenner. Flått mangler antenner.

2 Se på kroppen av flåtten. Identifisere om flåtten har scutum eller hardt skall. Hard-avskallede flått har munnpartiet som er lett identifiserbare. Soft-shelled flått vil se ut som en rosin. Munnen del av en soft-shelled tick kan bare være synlig fra undersiden av flåtten.

3 Merknad om flåtten er engorged. Flått blir hovne etter fôring. En engorged tick funnet på kroppen din kan tyde på en høyere risiko for at du utvikler en sykdom som Lyme sykdom.

4 Identifisere eventuelle markeringer på flåtten. En sølv flekk bak hodet av en hake indikerer at det er en kvinnelig amerikansk hund tick. Hjort flått har svarte bein, mens Lone Star flått har striping. Kvinne Lone Star flått vil ha flekker på ryggen.

5 Se etter bite merke på huden din hvis du ble bitt. Flåttbitt vil danne en rød ring rundt bittet.

6 Lagre tick for identifisering av legen din når du er bitt av en. Hvis du bor i et område kjent for å bære flåttbårne sykdommer, kan identifisering av arter hjelpe deg å vite om du er i risikosonen for å utvikle en sykdom. Bevar flåtten i en krukke med rubbing alkohol for å holde flåtten tørker ut.

Hint

  • Fjern en hake så raskt som mulig når du oppdager en. Jo lenger en hake forblir festet til huden din, jo større er risikoen for å utvikle en infeksjon.
  • Vask alltid bite området med såpe og vann for å redusere utviklingen av en infeksjon.
  • Informer legen din når du utvikler influensaliknende symptomer eller hvis du får utslett.
  • Aldri presse, bruke vaselin eller tenne en fyrstikk for å fjerne en hake.

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com