Hvor ble Veggedyr kommer?

October 14

Veggedyr, eller Cimex lectularius, har festet på mennesker i århundrer, ifølge University of Kentucky entomologists. Disse små blodsugerne har blitt skrevet inn i gamle greske skuespill, vises i den jødiske Talmud, og har også blitt brukt til medisinske formål.

Eldste av Veggedyr

Den eldste kjente Veggedyr fossil, anslått til å være 3550 år gammel, ble avdekket ved en egyptisk arkeologisk sted på 1990-tallet. Men forskerne tror veggdyr iakttatt på flaggermus inne middelhavs grotter enda tidligere enn det. Når mennesker ble huleboere, veggdyr utviklet seg til en art som foretrukket menneskeblod.

Veggedyr Migration

Vi vet at veggdyr nådd Europa av det første århundre, siden Plinius, en romersk filosof, skrev i AD 76 som slangebitt og ørebetennelser kan ha nytte av behandling med veggedyr. Den rødbrune insekter ble dokumentert i Kina av 600. De var i England ved slutten av 1500-tallet, og derfra var det en rask svipptur til Nord-Amerika. Forskere tror veggdyr kom hit med oppdagelsesreisende, siden ingen indiansk navn finnes for dem.

Veggedyr Names

Veggedyr navn forsterke insekt globale reise. Grekerne kalte en Veggedyr en "Coris", som betydde "å bite". I det gamle Roma, ordet "Cimex" betydde "en feil", og artsnavnet "lectularius" betyr "seng". I Spania "chinche" er den tidligste ord for Veggedyr. De første New Yorkere kalte dem "røde strøk."


© 2019 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com