Herbal bruksområder for nordamerikanske Nettles

October 7

Herbal bruksområder for nordamerikanske Nettles


Folk rettsmidler, per definisjon, er ikke noe nytt. I århundrer har folk funnet medisinske og kulinariske bruksområder for planter i helt eller delvis. Som vitenskap utforsker botaniske egenskaper tradisjonelle medisiner, er det avslørende hvordan og hvor godt visse planter adressere forhold i menneskekroppen, samt å oppdage nye bruksområder for dem. I tillegg til å være spiselig, er brennesle brukes til å behandle en rekke plager, fra akne til astma.

Distribusjon

Forskjellige planter har heller fellesbetegnelse "nesle" knyttet til navnene deres. Mellom 30 og 45 arter av nesle eksisterer i slekten Urtica, mens andre, for eksempel tre nesle eller falsk nesle, tilhører ulike slekter. Om seks store arter bebo Nord-Amerika, med Urtica dioica å være den mest utbredte. Kalt svie eller bull nesle, det lever fra Mexico til Canada, med unntak av Florida i USA og den kanadiske territoriet Nunavut.

Beskrivelse

Brennesle kan vokse høyere enn 6 fot og har påpekt, sagtakkede blader vokser av en sentral stilk, som er dekket med fine hår. Hvis berørt av bar hud, hår forårsake kløe brodd som de blir innebygde og giftstoffer, blant annet maursyre og histamin, gå inn i huden. Urtica ferox, en art native til New Zealand, har vært dødelig for minst ett humant, samt hester og hunder. Brennesle produserer hengende klynger av små gule-grønne blomster.

Ernæring

Den amerikanske Forest Service sier at brennesle er svært næringsrik, da den inneholder protein og fiber, og tørket nesle har ernærings aminosyrer. Anlegget krever minimal prosessering, vanligvis damping, tørking eller koking, for å bli kvitt det av sine stikkende egenskaper. Selv om klassifisert som en urt, er dens kulinariske bruk mer som en grønn. Den kan brukes til å lage øl eller som en erstatning for spinat i oppskrifter. Det er ikke uvanlig i franske oppskrifter.

Medisin

Nettle behandler akne og eksem, innvollsorm, diaré og urinveisinfeksjoner, leddsmerter, gikt og anemi. Moderne medisin har blitt mer åpne for bruk av urter som komplementære heller enn alternativ behandling, utforske effekten av nesle på leddgikt, godartet prostata hyperplasi (BHP), allergier og håravfall. Raintree Nutrition siterer dokumentert forskning på bruk av nesle for behandling av smerte, allergier, anaphylatic sjokk, betennelser, kramper, lunger og høyt blodtrykk, blant annet. Det kan også øke melkeproduksjonen hos ammende mødre.

Preparat

For kulinarisk bruk, kan unge nesle blader bli dampet eller kokt. Både blader og røtter blir brukt til medisinske infusjoner, som involverer bløtlegging plantedelene med andre ingredienser i vann eller olje. Det er best å høste plantene tidlig, som de yngre bladene er best å bruke til matlaging og er foretrukket for medisin, også. Du kan bruke de unge plantene helhet, mens de fortsatt bare seks inches eller så i høyden.

forholdsregler

Nettle har en rekke medisinske bruksområder, noe som betyr at den har en tilsvarende rekke potensielle farer. Sjekk alltid med din lege før du bruker noen urtepreparater, men det er noen å merke seg spesielt med brennesle. Den har vanndrivende egenskaper, og bør ikke brukes langsiktig uten medisinsk tilsyn. Det kan senke blodtrykket og puls, så det kan virke mot sin hensikt indisert hos personer med hjertesykdommer. Gravide kvinner bør unngå brennesle, da det kan påvirke menstruasjonssykluser og kan føre til spontanabort.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com