Hva er etter at virkningene av en TIA Stroke?

May 29
Hva er etter at virkningene av en TIA Stroke?

En TIA, eller forbigående iskemisk anfall, ligner på et slag, men symptomene forsvinner i løpet av få minutter til 24 timer. TIA er ofte referert til som ministrokes, men kan være advarsel tegn på en fremtidig hjerneslag. MayoClinic.com sier at en av tre personer som har et TIA vil til slutt ha et hjerneslag. En pasient som har opplevd en TIA bør være klar over etter at virkningene fordi lignende symptomer kan oppstå igjen på et senere tidspunkt.

Forvirring

En pasient kan oppleve vedvarende forvirring etter et TIA hjerneslag, sier Medline Plus, av National Institutes of Health. En TIA slag medfører en midlertidig blokkering i en blodåre i hjernen. Innen noen få minutter eller timer, gjenåpner blodåren og blod tillates å strømme til områder som er midlertidig blokkert. En pasient som opplever forvirring hadde sannsynligvis en blodåre blokkert i den del av hjernen som er ansvarlig for våkenhet og klarhet. Etter en TIA, kan en pasient ikke huske å ha et TIA eller kan bli forvirret om miljøet han er i gang TIA løser. For eksempel kan pasienten ikke forstår hvorfor han er på sykehus eller hva som skjedde med ham. Derfor er det viktig for leger, helsepersonell og familiemedlemmer til å fortelle pasienten hva som skjedde, slik at han kan bli orientert til miljøet.

muskelsvakhet

Muskelsvakhet kan oppstå etter et TIA er løst. Selv om en pasient kan oppleve muskelsvakhet på en side av kroppen, kan hun fortsatt har svakhet etter TIA slag. Dette skjer fordi en blodåre i den delen av hjernen som er ansvarlig for muskelbevegelse ble berørt under streken. Etter TIA forsvinner, kan pasienten ha vedvarende svakhet, spesielt når du går eller står. Således bør muskelstyrke være riktig vurderes før en pasient blir utskrevet fra sykehuset. Videre fremtidige episoder av muskelsvakhet krever umiddelbar medisinsk behandling.

emosjonelle endringer

Følelsesmessige endringer kan oppstå etter et TIA hjerneslag hos noen pasienter. En TIA selv kan påvirke den delen av hjernen som er ansvarlig for følelser. Etter TIA løser, kan en pasient bli bekymret eller deprimert om risikoen ved å ha en fremtid slag. Derfor bør risikoen ved å ha en fremtid slag diskuteres med en lege, slik at pasienten er klar over de virkelige odds. Videre, en lege og annet helsepersonell bør råde pasienten på de riktige skritt å ta for å hindre en fremtidig hjerneslag oppstår. Hvis en pasient er fortsatt deprimert, kan en konsultasjon med en psykiater være nødvendig.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com