Slik tester for en sår

May 25

Slik tester for en sår


Et sår refererer vanligvis til et sår som ligger i magesekken, spiserøret (røret som forbinder munnen til magen) eller tolvfingertarmen (øvre del av tynntarmen). Magesår er kjent for å være forårsaket av bakterien Helicobacter pylori, eller H. pylori. Sår kan også være forårsaket av medisiner, allergier, alkoholbruk, røyking, stress og / eller sykdom.

Bruksanvisning

Gjennomgå Sår Test alternativer

1 Spør legen din til å utføre en fysisk undersøkelse før du ber om et sår test. Forklar din nåværende symptomer og bekymringer, sammen med tidligere medisinsk historie. Legen vil også spørre deg om din families helse historie, allergier og din nåværende medisiner.

2 Få tak i en øvre gastrointestinal serie, eller øvre GI. Denne testen ser for sår til å dukke opp i relevante organer på en X-ray. Du må drikke en væske barium riste å få et klart røntgen av spiserøret, magesekken og tolvfingertarmen. Denne testen er noen ganger referert til som en barium følge med eller barium svelge.

3 Få en endoskopi. I løpet av denne eksamen, er et endoskop (en tynn slange med et kamera på slutten) gått ned i halsen og gjennom magen og tolvfingertarmen. Det krever mild sedasjon og en lammende hals spray for å forhindre ubehag. Endoskopet vil ta bilder for å hjelpe legen avgjøre om en sår er til stede.

4 Be om en biopsi (fjerning av vev). Et endoskop kan også ta en liten prøve av vev fra magen til å bli undersøkt. En biopsi kan testes for H. pylori bakterier eller andre sykdommer som kan være årsaken til symptomene.

5 Test blodet for H. pylori bakterier. En test som kalles enzymkoblet immunosorbent analyse, eller ELISA, kan utføres på legekontoret for å screene blod for H. pylori.

6 Vurdere en magesyre test hvis du har blitt diagnostisert med en sår. En magesyre test avgjør om magesår er forårsaket av en skade sekresjon av magesyre. Under denne testen, er magens innhold samplet ved 15-minutters intervaller i løpet av en time for å teste for syre.

Hint

  • Vurdere å ansette en gastroenterolog eller gastrointestinal spesialist slik legen din mens du tester for magesår. Gastroenterologer er den mest kunnskapsrike om tester og behandlinger for sår og sår symptomer.
  • Ring lege umiddelbart dersom du opplever blod i oppkastet eller i avføringen. Blod i oppkastet eller avføring kan være tegn på en alvorlig medisinsk tilstand og kan kreve øyeblikkelig hjelp. Mørk og svart oppkast eller avføring også signalisere en alvorlig problem.

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com