Hvordan å overvåke medisiner for en eldre foreldre

August 17

Når var siste gang du så på mor eller fars medisinskapet? Har han eller hun bruke en ukentlig pilledispenseren? Har du sjekket for å se hvor mange piller dine foreldre er ment å ta på en daglig basis? Hvis du ikke har, vil du sannsynligvis bli overrasket.
Mange enkeltpersoner, men oftest eldre, er foreskrevet minst tre til fire medisiner for å ta på en daglig basis. De kan kjøre gamut fra antihypertensiva til hjerte- eller diabetiker medisiner til mineraler og vitaminer.
Blanding narkotika kan være skadelig i det minste og dødelig på det verste. Sørg for at du og dine foreldre vet hva hver narkotika, medisiner eller vitamin han tar gjør, hvordan det fungerer og hvordan de samhandler med hverandre.
Lær hvordan du skal overvåke medisiner for en eldre foreldre å sørge for at samhandling ikke forekomme og føre til mer problemer for foreldrenes helse.

Bruksanvisning

1 Lag en liste over alle medisiner dine foreldre tar. Også skrive ned reseptfrie elementer som vitaminer, mineraler og urte kosttilskudd. Hvis dine foreldre tar en og annen over disk (OTC) allergi eller kaldt medisin, skrive det ned, også. Listen skal inneholde navn på medisiner eller narkotika, er det nåværende dosering og hvor mange ganger om dagen medisinen er tatt.

2 Ta listen over medisiner (inkludert de over disk) til hver av foreldrenes leger eller annet helsepersonell. Mange ganger, er en lege uvitende om hva en annen lege har foreskrevet for dine foreldre. Sørg for at hver lege, tannlege og apotek som foreldre bruker har en kopi av denne listen over medisiner.

3 Besøk legen med din overordnede, hvis mulig, eller utpeke en venn, søsken eller andre familiemedlemmer til å gå sammen. Pass på at hvis noen meds eller dosering er endret, at foreldrenes andre leger eller helsepersonell er også informert om endringen (e).

4 Utdanne deg selv og dine foreldre om hva foreskrevet medisiner er ment å gjøre. Hvordan fungerer de? Hva bør han unngå mens du tar slike medisiner? For eksempel kan noen medisiner ikke tas sammen med grapefruktjuice eller melk. Spør alltid legen eller apoteket om interaksjoner med dagens medisiner.

5 Lær det grunnleggende om reseptbelagte og over-the-counter medisiner og rusmidler i foreldrenes medisinskap. Lær det generiske navnet og varenavn av piller. Hva er bivirkningene av noen spesielle medisiner? Apotek er mer enn villige til å gi slik informasjon til kunder og forbrukere.

Hint

  • Ikke vær redd for å stille spørsmål. Tross alt, hvis du eller dine foreldre tar medisiner, har du rett til å vite hva det er, hva det skal gjøre, og hvordan best å ta det.
  • Narkotika eller medisiner interaksjoner kan bevise svært skadelig og med dødelig. Hvis du føler at dine foreldre er å bli overveldet (eller giftig) på grunn av antall meds han tar, planlegge et besøk med legen din umiddelbart. Når du tar nye medisiner, hvis dine foreldre synes svak eller forvirret, ikke kan stå opp eller blir syk, ta ham med til nærmeste legevakt for vurdering og behandling.

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com