Urinveisproblemer hos kvinner

January 12

Urinveisproblemer er mer vanlig hos kvinner enn hos menn. De kan føre til ubehag og forlegenhet, og kan forstyrre en kvinnes arbeid og rekreasjon. Heldigvis er de fleste urin problemer lar seg behandle. En lege kan diagnostisere en urin problem, isolere årsak og tilby behandling. Med en lege intervensjon, kan en kvinne være fri for problemet.

Faktaene

Urinveisproblemer påvirke livene til millioner av kvinner i USA. Urinveisproblemer hos kvinner omfatter urinveisinfeksjon og blæren kontroll problemer. Disse problemene kan føre til smerter ved vannlating og ubehag under samleie. De kan også føre til sosial angst. Mens urinveisproblemer er mer vanlig som kvinne aldre, de er ikke uunngåelig, og kan behandles.

Urinveisinfeksjon

En urinveisinfeksjon, eller UTI, er en infeksjon i noen del av en kvinnes urinveiene. Det inkluderer hennes blære, urinlederne, urinrøret og nyrer. En urinveisinfeksjon oppstår når bakterier kommer inn i urinveiene og forårsaker betennelse. Symptomer inkluderer smertefull vannlating, behovet for å urinere ofte, illeluktende urin og smertefullt samleie. Dette urin problemet kan behandles med antibiotika og fenazopyridin, en medisin som vil bidra til å lindre smerter under urnation.

Stress inkontinens

Stressinkontinens er en vanlig urin problem hos kvinner. En kvinne som har det opplever et tap av blærekontroll når hun nyser, hoster eller ler. Andre fysiske bevegelser som å løfte en tung gjenstand kan også føre til lekkasje. Dette skjer ofte hos kvinner på grunn fødsel svekker musklene i bekkenbunnen, skjede og leddbånd som støtter blæren.

Urge-inkontinens

Et annet urin problem hos kvinner er urgeinkontinens. En kvinne som opplever dette problemet føles plutselig overveldende trang til å urinere. Trangen kommer på så sterk og så plutselig at hun ikke har noen sjanse til å nå et toalett før hun mister blærekontroll. De oppfordrer kan oppstå når hun hører vannet går, når hun tar en drink, og selv når hun sover.

Overaktiv aktiv~~POS=HEADCOMP blære

Noen kvinner lider av overaktiv blære. Denne urin problem oppstår når unormal nervesignaler blir sendt til blæren. I stedet for å måtte urinere et gjennomsnittlig antall ganger om dagen, vil en kvinne med denne tilstanden trenger å urinere flere ganger mer. Hun vil sannsynligvis trenger å våkne i løpet av natten for å late vannet også. Denne tilstanden kan forstyrre hennes liv, påvirker aktiviteter som spenner fra å arbeide for å se en film for å få en hel natts søvn.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com