Hvordan behandle munnherpes

December 10

Hvordan behandle munnherpes


Munnherpes er ofte kalt forkjølelsessår, og er forårsaket av muntlig form av herpes virus (kalt Herpes simplex virus, type 1.) Den blemmer er svært smertefullt og forekommer på kinn, nese, lepper og hake. De starter som blemmer som bryter åpen, utstråler en puss eller klar væske, deretter skorpe over før tørke opp. Selv om du kan behandle blemmer for smerte, vil de fleste mennesker med herpes viruset har reoccurring opplevelser. Det finnes ingen kur for herpes.

Bruksanvisning

1 Pass på at du har feber blemmer og ikke andre typer sår, som munnsår. De bør være mindre enn canker sår og er generelt ikke forekommer i munnen selv. Leger kan bekrefte at de er faktisk forkjølelsessår.

2 Sørg for legebehandling. Noen former for antivirale medikamenter kan bli brukt for å minimalisere angrep av feberutslett. Medisiner som brukes til å behandle herpes virus inkluderer Acyclovir, Penciclovir, og Famiciclovir. De vil ikke kurere tilstanden, men de kan redusere hvor alvorlig utbruddet er, og hvor ofte de oppstår.

3 Overvåk feber. Mange munnherpes gjør faktisk har en tilknyttet feber med dem, samt andre symptomer som ligner på influensa. Behandle disse symptomene ved å ta en over disk smerte og feber medisin, for eksempel paracetamol eller aspirin. Andre symptomer kan behandles med resten.

4 Påfør et kaldt omslag på munnherpes. En ispose kan være effektive i å lindre smerte fra den kalde sår. La isen på sår i ca ti minutter, og deretter fjerne. Alternativt, noen leger anbefaler å plassere en varm komprimere på området, noe som kan redusere smerte.

5 Hold området rent og ikke røre den. Du vil se flere munnherpes hvis du berører, scratch, eller klemme sår. Også holde tannbørsten ren. Disse forurensede tjenester kan spre feber blemmer og føre til mer av dem når en ikke-infiserte området er berørt med det.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com