Fakta om forurensning forårsaket av global oppvarming

April 21

Fakta om forurensning forårsaket av global oppvarming


Global oppvarming er et problem som har fanget oppmerksomheten til miljøvernere, myndigheter og media både i nyere tid. Utvikling og industrialisering har gitt menneskeheten i dag et liv i luksus og komfort, men det har alle kommet til en kostnad. Fabrikker, elektriske apparater, kunstgjødsel, kjøretøy og vegetabilske avfall dumpet på bakken har ført til utslipp av store mengder klimagasser, og massiv avskoging har løftet karbondioksid i jordatmosfæren.

Identifikasjon

Global oppvarming er økningen i temperaturen på jorden på en unormalt rask hastighet på grunn av visse menneskelige handlinger som forårsaker overdreven utslipp av klimagasser til atmosfæren. Ikke bare er global oppvarming et resultat av forurensning, det er også en årsak til mer forurensning. Kort sagt, det er en ond sirkel hvor forurensning forårsaket av menneskelig aktivitet slår tilbake på dem ved å lage uønskede forurensningseffekter.

Effekter på klimaet

Global oppvarming kan brenne hull i jordens ozonlag så global oppvarming betyr varmere dager. Global oppvarming kan føre til ødeleggende sur nedbør når den skadelige svoveldioksid som fabrikker avgir oppløses i regnvann. Når oppvarmet og sløv luften blander seg med nitrogenoksider og solens stråler, er resultatet smog.

Effekter på helse

Smog er en forurensende som kan utløse en hel masse luftveissykdommer, inkludert astma. Med den økende mengde av hull i jordens ozonlag, er det mindre beskyttelse, og dette medfører en høyere risiko for hudkreft.

Effekter på havet og dets innbyggere

Global oppvarming fører til en økning av karbondioksid i havet, som i sin tur gjør havvannet surere. Korallrev i havet gjennomgå en prosess som kalles bleking grunn av denne grunn, hvor de kvitte alger som vokser på dem, noe som også skjer for å være deres mat. Dermed korallrevene omkomme. Når korallrevene dør, blir resultatet av fisk, hai, skilpadder og svamper igjen med ingen mat, og de også dø. Surhet av havene fører også til mange andre marine økosystemer for å bli utryddet.

Andre effekter farlige

Global oppvarming vil også føre til at isbreer og snø smelter. Dette vil heve vannstanden i havene og andre vannforekomster, som fører til oversvømmelse. Ski og reiselivsnæringen vil også sikkert lide et stort slag. Andre naturkatastrofer som kan forventes i kjølvannet av den globale oppvarmingen er orkaner og hetebølger. Europa var vitne til dødeligste hetebølge noensinne i verden i år 2005.

Advarsel

Fakta knyttet til forurensning forårsaket av global oppvarming er faktisk dypt urovekkende. Hvis vi ikke raskt deaktivere denne tikkende aktiv bombe av global oppvarming gjennom anti-forurensning tiltak, er vi definitivt affording en hjertelig velkommen til menneskehetens undergang.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com