Sunn mat som gir deg energi

November 14

Det er viktig å gjøre smarte, sunne matvalg hvis energi er målet ditt. Mens mat som komplekse karbohydrater og frukt kan være åpenbare valg, det er andre matvarer som inneholder næringsstoffer som kan bidra til å øke energinivået og øke kvaliteten på helse.

Ikke hopp over frokosten

De fleste mat bør inntas tidligere på dagen. En sunn frokost hver morgen er grunnlaget for en strømførende kropp og sinn. Magen er tom i morgen, og kroppen trenger mat for drivstoff. Et eksempel på en sunn, energi pakket frokost er en hel korn engelsk muffin med redusert sukker peanøttsmør og et stykke frukt. Innbytter kaffe med en kopp grønn te, som fortsatt inneholder koffein, men er fullpakket med polyfenoler, som kan hjelpe til med vekttap.

Velg Foods høy i vanninnhold

Vann er viktig for å forhindre dehydrering. Spise mat som inneholder et høyt vanninnhold er en effektiv måte å øke energi. Det kan også bidra til å øke stoffskiftet. Vann-pakket mat inneholder vanligvis mange næringsstoffer. Eksempler på slike matvarer er frukt som appelsiner, melon, epler, ananas og bær, og grønnsaker, inkludert agurk, selleri, salat og tomater. Når kosten, kan disse matvarene også bidra til å avverge sult som deres høyt vanninnhold skaper en følelse av fylde.

Protein for energi

I motsetning til det mange tror, ​​kan sunn proteinrik mat som fisk, kylling og magre meieriprodukter også gi energi. Mens kroppen bruker vanligvis karbohydrater og fett for energi, enzymer (molekyler som hastigheten på en kjemisk reaksjon i en levende organisme) i protein spiller en viktig rolle i kroppens stoffskifte. The American Heart Association anbefaler å spise mer enn 35 prosent av det totale daglige kalorier fra fett for voksne som prøver å gå ned eller holde vekten.

Matvarer for å unngå

Vær oppmerksom på at mange selskaper gjør matvarer med etiketter som hevder å gi langvarig energi. Disse finnes vanligvis i form av energidrikker og barer. Unngå komplekse karbohydrater som cookies, godteri, kaker muffins, bagels, (med mindre hele korn) hvit ris og pasta. Mange av disse matvarene er usunne, inneholder store mengder trans-fett og kan føre blodsukkeret raskt pigg, og gir deg bare en midlertidig utbrudd av energi.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com