Er det noen farene ved å bruke Lanolin?

March 6
Er det noen farene ved å bruke Lanolin?

Oversikt

Lanolin er en oljeaktig substans oppnådd fra saueull. Produsenter trekke ut sebum fra ull, deretter ren og avgrense det å fremstille et endelig produkt som kalles vannfri lanolin. Lanolin kombinerer lett med vann, noe som gjør det en nyttig ingrediens i hånd kremer, lotion, kremer, solkremer, makeup produkter, hårspray og barberskum. Lanolin er generelt trygt, men noen problemer er forbundet med dette stoffet.

plantevernmiddel rester

Husdyr eiere rutinemessig dyppe sauene inn insektmidler fordi disse dyrene er utsatt for skadedyr. En studie publisert i september 1992 utgaven av "Journal of Agricultural and Food Chemistry" fant at lanolin prøvene inneholdt flere typer plantevernmidler, og forurensningen nivå variert betydelig mellom partier. Forfatterne bemerket at plantevernmidler nivåene var ikke høy nok til å være direkte farlige, men resten presenteres to spesielle farer: Noen av de identifiserte plantevernmidler potensielt kan akkumuleres i fettvev, og noen kan akkumuleres i melk hos ammende kvinner.

allergiske reaksjoner

En komponent av lanolin, ull alkohol, er hovedkilden til allergener som er koblet til denne substans. Personer som er allergiske mot ull alkohol kan utvikle allergisk kontakteksem, en type utslett, når de bruker produkter som inneholder lanolin. Et utslett fra kontakteksem kan innebære merkbar hevelse, rødhet, kløe og til og med blemmer. Det kan påvirke ikke bare huden der lanolin ble brukt, men andre steder på kroppen den enkelte har berørt, for eksempel øyelokkene. Utslettet utvikler seg vanligvis i løpet av flere timer med å bruke produktet og forsvinner i løpet av noen få dager.

Forgiftning

Svelge produkter som inneholder lanolin kan forårsake forgiftning, ifølge MedlinePlus nettstedet. Tegn på lanolin forgiftning er diaré, oppkast, utslett og rødhet og hevelse. Spise store mengder lanolin kan forårsake en intestinal blokkering. Hvis et barn eller voksen svelger en lanolin-holdig produkt, oppsøke lege umiddelbart. Alvorlige tilfeller av forgiftning lanolin kan kreve pumping, eller tømming av mageinnholdet gjennom et rør settes inn i fordøyelseskanalen gjennom munnen. Ytterligere behandling kan omfatte bruk av aktivt kull, puste hjelp og intravenøs væske.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com