Hvordan diagnostisere Ankel Impingement syndrom

July 24

Hvordan diagnostisere Ankel Impingement syndrom


Impingement lesjoner på ankelen er ofte forårsaket av kapsel eller ledd irritasjon på grunn av en sports-relaterte skader. De kan også skyldes infeksjon, degenerative sykdommer eller medfødte defekter. Kronisk ankel smerter oppleves av inntil 40 prosent av pasientene etter spraining en ankel. En tredjedel av disse kan ha ankelen impingement syndrom.

Bruksanvisning

1 Samle pasientens sykehistorie. Spørre spesifikt om idrettsskader, for eksempel landing på en motspillers fot i basketball eller stepping i et hull mens du kjører.

2 Skaff viser symptomer på en ankel impingement. En anterolaterale impingement fører vanligvis en vag kronisk smerte mens kutte eller sving på at foten. En bakre impingement vanligvis forårsaker smerte på bakre eller posterolateral ankelen etter en ankel forstuing. En syndesmosis impingement utgjør 10 prosent av ankelskader, vanligvis som et resultat av en høy ankel forstuing.

3 Undersøk berørte ankelen. Ømhet langs side gutter og fremre talofibular ligament indikerer en anterolaterale ankelen impingement. Extreme ømhet langs interosseous membran og syndesmosis antyder en syndesmosis impingement. En bakre impingement er vanskeligere å diagnostisere og ofte fører til langvarig smerte som forverres ved plantar fleksjon.

4 Ta vanlig røntgen med pasienten i et utfall posisjon. Dette synet kan vise et bein-on-bein impingement. En bakre impingement kan vise en forstørret posterior tuberkel.

5 Bruk en magnetisk bilde resonans skanning for å se et meniscoid masse i ankelen sin lateral gutter. Dette er synlig i 30 prosent av pasienter med en anterolaterale ankel impingement.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com