Hvordan å behandle en astma lidende

June 3

Hvordan å behandle en astma lidende


Astma kan være en alvorlig sykdom. Det er ikke sjelden at folk som ikke er behandlet på riktig måte for å dø av en alvorlig astmaanfall. Hvis det er stadig en situasjon der noen lider av en alvorlig astmaanfall, er det trinn som du kan ta for å hjelpe den lidende komme gjennom den.

Bruksanvisning

1 Ring det lokale nødnummeret. Hvis det er en mobiltelefon eller betale telefonen hendig, ringe nødnummeret umiddelbart og gi operatøren plasseringen. Pass på å følge alle instruksjoner operatøren gir.

2 Hold deg rolig. En person som lider en alvorlig astmaanfall er under en stor fysisk og følelsesmessig stress; mer stress er ikke hva dette individuelle behov.

3 Prøv å finne sin inhalator. De fleste som lider av astma får en inhalator for å behandle akutte symptomer. Medisinen i inhalatoren vil bidra til å stoppe angrepet, og tillate henne å puste. Dersom inhalatoren er funnet raskt, er det kanskje noe mer som må gjøres. Ikke bruke for mye tid på å lete etter inhalatoren hvis du ikke finner det med en gang.

4 Snakk med personen som lider angrepet rolig. Prøv å få deres sinn bort fra angrepet så mye som mulig. Ofte stress av astma angrep kan gjøre det verre, så holder den i ro er det viktigste du kan gjøre.

5 Få personen en drink med koffein, hvis det er en i nærheten. Koffein i seg selv er en bronkodilator (et legemiddel som åpner opp lungene) og kan bidra til å lette symptomene på et angrep midlertidig.

6 Se den enkelte i øynene hvis symptomene forverres. Prøv å få personen til å konsentrere seg om å ta tregere åndedrag. Selv puste med ham. Dette hjelper henne vite at noen bryr seg.

7 Bli hos den enkelte til hjelpen kommer. La den lidende vet at hun ikke er alene og at du vil være sammen med henne til hjelpen kommer.

Hint

  • Forbli rolig. Dette kan ikke sies nok. "Galne" vil bare legge stress og kan forårsake symptomer forverres.
  • Ikke la den personen som lider angrepet alene med mindre det er absolutt nødvendig. Hvis den lidende må stå alene, forsikrer ham om at han ikke vil være alene for lenge, og holde seg borte for så lite tid som mulig.

© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com