Komplett Protein i et vegetarisk kosthold

February 21

Protein er viktig for god helse. Legemet avhenger av protein for vekst og hjelpemidler i funksjon av mange viktige organer. Nesten alle deler av kroppen trenger protein. Sunne mengder protein er mulig på vegetarisk og vegan dietter.

Funksjon Protein

Protein hjelpemidler i muskelvekst, og er spesielt kritisk i kosten for voksende barn. Protein spiller en rolle i mange kroppsfunksjoner. Protein er viktig for vekst av hår og negler, og det hjelper musklene som holder hjertet slo.

Kilder til Protein

Belgfrukter, ost, egg, melk, nøtter, hele korn, og grønnsaker er alle kilder til protein. Strenge vegetarianere eller veganere kan finne mange kilder for protein uten melkeprodukter eller egg ved å spise grønnsaker, belgfrukter, nøtter, frø, bønner, quinoa, hele korn og soya produkter, inkludert tofu og tempeh.

Identifisere Komplett Proteiner

Spørsmålet om komplett protein kan være litt vanskeligere for vegetarianere enn ikke-vegetarianere, men det er ikke problematisk. Proteiner som inneholder de åtte essensielle aminosyrene regnes som "komplett". De fleste plantekilder som inneholder protein er derfor ufullstendig per definisjon. Disse aminosyrer er isoleucin, lysin, leucin, metionin, fenylalanin, treonin, tryptofan og valin. Den vegetabilsk kilde som er en "komplett protein" er quinoa. Quinoa er et frø, brukes mye som korn, og er allsidig når det brukes i oppskrifter. Soya produkter tilbyr også komplett protein. Mange varianter av soya hamburgere og andre kjøtt erstatter kan du enkelt legge til komplette proteiner i din vegetarisk kosthold.

Misforståelse

Det var en gang trodde at en bestemt kombinasjon av matvarer som inneholdt essensielle og ikke-essensielle aminosyrer var den beste måten å sikre komplett protein i et vegetarisk kosthold. Ifølge American Heart Association og American Dietetic Association, er dette ikke lenger nødvendig. Vegetarianere ble oppfordret til å spise ulike matvarer som ris og bønner på samme tid for et komplett kosthold. Nå er disse institusjonene rapportere at det ikke er nødvendig å kombinere dig matvarer for å få komplett protein.

advarsler

For lite protein kan føre til svekkede muskler, håravfall og redusert immunitet. I alvorlige tilfeller kan hjertet luftveiene blir svekket. Mens for mye protein er ikke mye av en bekymring for vegetarianere, kan det være dødelig, fører til nyresvikt.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com