Virkningene av søvnmangel på kroppen

September 3

Virkningene av søvnmangel på kroppen


Samlingen av forskning om effektene av søvnmangel overveldende tyder på at det er i vår beste interesse å fange nok zzz er hver kveld. I tillegg til å forårsake moodiness, glemsomhet og apati, initierer søvnmangel forstyrrelse av alle menneske kroppens fysiologiske funksjoner, ifølge Eva Van Cauter, professor i medisin ved University of Chicago.

Økt risiko for fedme

A 2004 studie av forskere ved University of Chicago bestemt at kort søvnlengde utløst redusert nivå av hormonet leptin og økte nivåer av hormonet ghrelin. På sitt normale nivå, disse hormonene regulerer appetitten, og avbrudd i de nivåer forårsaket av søvnmangel fører til appetitten øker.

En 2005 studie av forskere ved University of Columbia fant at kroppsmasseindeks hos personer mellom 32 og 49 som får færre enn sju timers søvn var betydelig høyere i gjennomsnitt enn fag sover syv eller flere timer hver natt. Resultatene tyder på at sove ute voksne er mest utsatt for vektøkning og fedme.

Økt risiko for diabetes

Mister søvn årsaker øke betennelse i kroppen, noe som kan la folk utsatt for helserisiko som diabetes. En 2006 studie ledet av en Yale University forsker funnet ut at søvnmangel er assosiert med insulinresistens, glukoseintoleranse, og nedsatt blodsukker regulering - alle faktorer som fører til økt risiko for diabetes.

Økt risiko for kreft

En annen helserisiko forårsaket av økt betennelse i kroppen er kreft: brystkreft, tykktarmskreft, og eventuelt prostata og andre former for kreft. En studie fra 2006 av forskere ved Harvard University funnet ut at ut av 115,022 kvinner uten brystkreft når vurdert i 1989, 1352 utviklet sykdommen innen 12 år - med kvinner som rapporterte over 20 års arbeid roterende nattskift som viser høyere følsomhet. Forskerne konkluderte med at eksponering for lys i løpet av natta reduserer nivået av hormonet melatonin, som kan bidra til å forby kreftutvikling ved å påvirke andre hormonnivåer og hindre kreftceller i å vokse.

Høyt blodtrykk

Enda en helserisiko forårsaket av økt betennelse i kroppen er høyt blodtrykk, noe som kan føre til hjertesykdom, hjerteinfarkt og slag. En 1996 studie utført av forskere i Yokohama City University i Japan fant at utilstrekkelig søvn kan føre til økninger i sympatiske nervesystemet aktivitet, noe som kan føre til økt blodtrykk så snart den første dagen i aktivitet etter lite søvn.

økt dødelighet

A 2004 studie utført av forskere ved Harvard Medical School analysert søvnlengde og dødelighet på nesten 83 000 sykepleiere og funnet ut at dødeligheten risikoen var lavest blant de som rapporterte å motta 6 til 7 timer søvn hver natt. Men dødeligheten var høyere for de fagene som sov for enten kortere varighet enn 6 timer, eller varigheten av 8 timer eller mer. En 2002 studie ved University of California i San Diego og The American Cancer Society rapporterte en 15 prosent høyere dødelighet risiko hos personer sover mindre enn 4,5 timer eller mer enn 8,5 timer daglig.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com