Hva er årsaken til Mercer sykdom?

December 21

Hva er årsaken til Mercer sykdom?

MRSA

Mercer sykdom eller MRSA er en infeksjon forårsaket av bakterien Staphylococcus aureus. Bokstavene MRSA er et akronym for meticillinresistente Staphylococcus aureus. Staphylococcus aureus bakterier blir referert til som "staph», og dens infeksjoner er kjent som staph infeksjoner. Men med MRSA, er sykdommen motstandsdyktig mot antibiotika som vanligvis brukes til å behandle staph infeksjoner, forklarer de to første ordene fra sin akronym: meticillin resistente. På grunn av den motstand mot mange antibiotika, kan Mercer Disease være dødelig.

staph bakterier

Staph bakterier som vanligvis finnes i en persons nese eller på huden. Hvis ikke bakteriene kommer inn i kroppen gjennom et sår eller kutt, kan det være ufarlig. En person med bakterier kan ikke bli syk, men hun kan passere disse bakteriene til andre, noe som kan føre til sykdom. Ifølge Mayo Clinic, de fleste MRSA-infeksjoner forekommer i helsevesenet miljøer, for eksempel sykehus, dialysesentre og sykehjem. Pasienter med svekket immunforsvar, slik som eldre eller de som er syke, er mer utsatt for den Mercer sykdom.

Utvikling

Det som gjør Mercer Disease særlig farlig er at det er vanskelig å behandle fordi det er resistente mot antibiotika. Det er flere årsaker til utvikling av MRSA belastning. Den ene er overforbruk av antibiotika for mindre infeksjoner, slik at bakterier for å bli immun mot behandling. En annen årsak er nærværet av antibiotika i maten forsyning og vann, noe som bidrar til belastningen evne til å bygge opp immunitet over tid. En annen årsak er bakterie mutasjon, hvor bakteriene utvikler seg og overlever, blir enda sterkere og mer motstandsdyktige mot antibiotika.

Risikofaktorer

Det er visse risikofaktorer knyttet til sammentrekning av Mercer sykdom. Små barn er sårbare, som deres immunsystem ikke er fullt utviklet. De som er involvert med kontaktsport hvor det er skader og fysisk kontakt kan ha høyere tilfeller av MRSA. Dette inkluderer å dele håndklær, utstyr, uniformer og andre personlige eiendeler. Uhygieniske levekår kan også bidra til sykdommen. Den mest sårbare er de som er på sykehus eller annen helseinstitusjon.

Beskyttelse

Beskyttelse mot sykdommen omfatter ofte vaske hendene, minner medisinsk pleie folk til å vaske hendene før kontakt, og dusjing etter fysisk kontakt sport. Linens må renses i varmt vann før bruk, spesielt hvis det er noen kutt på kroppen. Kutter bør renses og dekket. Det er også viktig å ikke overdrive antibiotika. Hygiene er en viktig nøkkel i å beskytte kroppen mot MRSA.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com