Virkningene av Svømming på kroppen

September 5
Virkningene av Svømming på kroppen

Enten svømmer rolig eller konkurransedyktig, effekter på kroppen er både sunt og fordelaktig. Ikke bare svømming forbedre ditt hjerte-systemet, det reduserer også risikoen for å lide av svekkende sykdommer, for eksempel hjertesykdommer, som du alder. Plus, det er en morsom måte å få litt mosjon.

Liten innvirkning

Cardio trening, som løping, er en effektiv måte å forbrenne kalorier og holde seg i form. En ulempe er at du kjører på hardt underlag kan være skadelig for dine ankler, ledd og bein. Svømming, en annen form for cardio trening som forbrenner kalorier, er skånsom mot kroppen din. Selv om du padle eller sparke så hardt du kan, oppdriften i vannet hindrer noen tøffe juling av dine ankler, ledd og bein. Selv når skadet, svømming er en anbefalt form for rehabilitering som utgjør liten risiko for ytterligere skade.

Fysisk

Svømming er en full-body workout at for hvert pund av kroppsvekt, forbrenner 3 kalorier per mil. Svømming slag, for eksempel bryst og freestyle, utnytte alle de store muskelgruppene i kroppen din. Svømming holder også nakke, skuldre, hofte, armer og ben fleksibel. I tillegg forbedrer svømming koordinasjon, fleksibilitet og utholdenhet.

Mental

Hvis du er i en sur stemning, hoppe i et basseng. Centers for Disease Control and Prevention sier svømming forbedrer humøret. Det hjelper også til å redusere angst og depresjon for kvinner som lider av fibromyalgi og forbedrer den mentale helsen til gravide kvinner.

Helse

Svømming forbedrer kardiovaskulær helse, noe som reduserer risikoen for hjertesykdom og slag. Studier viser at svømming kan hjelpe deg å leve lenger også. Ledet av Dr. Steven Blair, en University of South Carolina Studien fulgte mer enn 40.000 menn til 32 år. Studien konkluderte med at, i forhold til turgåere og stillesittende mennesker, svømmere opplevd den laveste satsen for død. Svømming også reduserer blodtrykket og kolesterolnivået, forbedrer lungefunksjon og reduserer risikoen for å lide av bein eller felles forhold, for eksempel leddgikt, senere i livet. For de som allerede lider av leddgikt, vannbaserte øvelser og svømming hjelp forbedre bruken av de berørte ledd uten ekstra smerte eller ubehag.


© 2020 scubaimagery.com | Kontakt oss: webmaster# scubaimagery.com